StoryEditor

Investície do fondov sa v júli zastavili

19.07.2006, 00:00

Dovolenkové obdobie sa prejavuje aj v biznise podielových fondov. Predaje aj spätné nákupy fondov boli v minulom týždni na nižšej úrovni ako v iných častiach roka, pričom spätné nákupy prevýšili predaje o viac ako 125 miliónov korún. Najviac majetku, viac ako 321 miliónov korún, odišlo z dlhopisových fondov, najvyššie prírastky -- v objeme viac ako 230 miliónov, si pripísali akciové fondy. Zo správcovských spoločností sa v minulom týždni najviac darilo skupine ČSOB AM + KBC + Fund Partners, keď objem majetku v jej správe vzrástol o viac ako 71 miliónov korún. Najväčší odlev majetku v týždni zaznamenala skupina AM SLSP + ESPA, keď spod jej správy ubudlo viac ako 216 miliónov korún. Zdá sa, že rastúce sadzby na peňažnom trhu podporujú návrat investorov do peňažných fondov. Prvé dva najviac predávané fondy boli v minulom týždni peňažné fondy. Viac ako 100 miliónov korún pribudlo do VÚBAM -- Peňažného korunového fondu a viac ako 77 miliónov do ČSOB privátneho korunového fondu.

Ospravedlnenie:
V tabuľke Týždenné údaje o otvorených podielových fondoch bola minulý týždeň nesprávne uvedená poznámka viažuca sa k podielovým fondom spravovaným a distribuovaným spoločnosťou Tatra Asset Management, správ. spol., a. s., Bratislava. Poznámka mala správne znieť: Vzhľadom na nekompletné údaje nie sú informácie o zvýraznených fondoch objektívne porovnateľné s ostatnými fondmi. SASS sa za nepresnosť ospravedlňuje.

menuLevel = 2, menuRoute = hnporadna/financne-noviny, menuAlias = financne-noviny, menuRouteLevel0 = hnporadna, homepage = false
29. september 2024 06:25