StoryEditor

Odesa má stále problémy s dodávkami prúdu. Po sobotňajšej havárii je bez elektriny 40 percent odberateľov

05.02.2023, 17:44
Autor:
ČTKČTK

V sobotu večer bolo v oblasti bez prúdu približne 500-tisíc odberateľov.

V Odese na juhu Ukrajiny je po sobotňajšej technickej havárii v elektrickej rozvodni bez prúdu asi 280-t odisícberateľov, čiže 40 percent, uviedol dnes popoludní na sociálnych sieťach premiér krajiny Denys Šmyhal.

Ostatným nejde prúd bez prerušovania - v meste a v priľahlom Odeskom okrese ide vždy na dve hodiny po ôsmich hodinách, uviedla podľa webu RBK-Ukrajina elektrárenská spoločnosť DTEK. Teplota v prístavnom meste sa dnes popoludní pohybuje okolo troch stupňov Celzia, v noci má klesnúť pod nulu.

"Uvoľnená kapacita je dostatočná na to, aby sa už dnes zabezpečili dodávky domácnostiam v Odese a Odeskom okrese na každé dve hodiny po ôsmich hodinách bez prúdu," citoval web vyjadrenie elektrárenskej spoločnosti.

V sobotu večer bolo v oblasti bez prúdu približne 500-tisíc odberateľov. Od sobotného večera do dneška sa podarilo obnoviť dodávky prúdu pre približne 200-tisíc z nich.

Opravy v rozvodni, kde sa v sobotu došlo k havárii, prebiehajú bez prestávky, uviedol Šmyhal. Rozvodňu podľa jeho sobotňajšieho oznámenia v minulosti niekoľkokrát poškodili ruské vzdušné útoky. Do mesta podľa premiéra dorazilo 25 výkonných generátorov pre napájanie kritickej infraštruktúry a ďalších asi 50 je na ceste.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
08. máj 2024 18:07