StoryEditor

Rusi znova ukázali svoju brutalitu. USA odsudzujú raketové útoky na Ukrajine, vyhlásil Biden

10.10.2022, 19:12
Autor:
ČTKČTK

Pri dnešných útokoch Ruska boli zabití a zranení civilisti a zničené ciele, ktoré nemajú žiadny vojenský účel, zdôraznil americký prezident.

Americký prezident Joe Biden tvrdo odsúdil dnešné ruské raketové útoky na Ukrajinu. Údery podľa neho demonštrujú "úplnú brutalitu" vojny vedenej ruským prezidentom Vladimirom Putinom proti ukrajinskému ľudu.

"Spojené štáty dôrazne odsudzujú dnešné ruské raketové útoky po celej Ukrajine, vrátane Kyjeva. Pri týchto útokoch boli zabití a zranení civilisti a zničené ciele, ktoré nemajú žiadny vojenský účel," uviedol Biden vo vyhlásení zverejnenom na stránkach Bieleho domu.

"Znovu sa ukázala úplná brutalita nelegálnej vojny pána Putina proti ukrajinskému ľudu," dodal americký prezident. Rusko dnes podľa všetkého podniklo na Ukrajinu najrozsiahlejšie útoky od prvých dní svojej invázie.

Ruské sily zasypali v dopravnej špičke rušné ukrajinské mestá riadenými strelami a vyradili z prevádzky dodávky elektrickej energie a tepla. V centre Kyjeva strely dopadli aj na križovatky, parky a turistické miesta. Explózie boli hlásené aj z ďalších miest naprieč krajinami, ako je Ľvov, Ternopil, Žytomyr, Dnipro, Záporoží alebo Charkov.

menuLevel = 1, menuRoute = hn24, menuAlias = hn24, menuRouteLevel0 = hn24, homepage = false
29. apríl 2024 12:04