StoryEditor

Samsung predstavil nové produkty, ktoré sú kombináciou inovácií a výkonu

16.09.2023, 00:00

Od svojho založenia je táto spoločnosť synonymom inovácií vo svete elektroniky. Má významné postavenie na trhu mobilných zariadení a široký záber aj v ponuke domácich spotrebičov. V tejto oblasti spoločnosť prináša na trh špičkové produkty - chladničky, práčky, sušičky, robotické vysávače, tyčové vysávače, mikrovlnné rúry, vstavané varné dosky, čiže naozaj obrovskú škálu produktov pre domácnosť. Pre firemných zákazníkov, ale aj domácnosti, ponúka napr. klimatizačné jednotky.

O aktuálnych novinkách spoločnosti Samsung sme rozprávali s Petrom Peškom, ktorý je poverený riadením pobočky Samsung na Slovensku.

Spoločnosť Samsung Electronics predstavila piatu generáciu skladacích telefónov Galaxy, Galaxy Z Flip5 a Galaxy Z Fold5. Originálna skladacia konštrukcia ponúka používateľom jedinečný zážitok, ktorý len umocňuje elegantný kompaktný dizajn, bohaté možnosti personalizácie a skvelý výkon. Dizajn je oproti predchádzajúcim generáciám ešte inovatívnejší, vďaka novo navrhnutým pántom Flex Hinge, ktoré dodávajú týmto smartfónom elegantný a zároveň robustný dizajn.

image

Samsung Galaxy Z Fold5

Samsung

Samsung Galaxy Z Fold5 je v podstate telefón kombinovaný s mini tabletom. Toto zariadenie ponúka užívateľom až 3 displeje. Vonkajší displej je plnohodnotným displejom, ako pri štandardných mobilných telefónov. Po otvorení telefón ponúka ďalšie dva displeje, z ktorých sa pri úplnom otvorení stáva plnohodnotný mini tablet.

image

Samsung Galaxy Z Flip5

Samsung

Galaxy Z Flip5 je smartfón, ktorý sa otvára vertikálne. Najvýraznejšou zmenou oproti predchádzajúcim generáciám je jeho predný displej. Displej je až 4-násobne väčší, čo koncovému užívateľovi prináša výrazne väčšie možnosti využitia telefónu pri uzavretom stave. Medzi ďalšie skvelé vlastnosti spomínaných smartfónov patrí výkonný fotoaparát, ktorý je vylepšený o umelú inteligenciu, ale aj o ďalšie funkcie, ako napríklad FlexCam, ktorá slúži na snímanie z neobvyklých uhlov. Ak k tomu pridáme špičkový procesor a dlhšiu výdrž batérie, je jasné, že nové prírastky do radu Samsung Galaxy Z výrazne rozširujú možnosti využitia týchto smartfónov.

image

Samsung Galaxy Watch6

Samsung

Praktickým doplnkom k mobilnému telefónu sú nové smart hodinky Samsung Galaxy Watch6 a Galaxy Watch6 Classic, vďaka ktorým si používatelia môžu vytvárať zdravšie návyky vo dne aj v noci. Medzi hlavné prednosti hodiniek radu Galaxy Watch6 patrí holistický prístup k otázkam zdravia, skvelý výkon a tiež vylepšené elegantné prevedenie – tenší rámček, väčší a jasnejší displej a interaktívne používateľské rozhranie. To znamená, že užívateľ môže priamo pomocou klávesnice na displeji odpovedať na správy. Pri oboch modeloch je možné voliť z mnohých rôznych univerzálnych ciferníkov a tiež z nových remienkov. Okrem obľúbeného merania krvného tlaku a EKG pribudla aj možnosť upozornenia na nepravidelný srdcový rytmus (IHRN). Používatelia majú vďaka nemu možnosť kontrolovať, či ich srdcová činnosť nenaznačuje riziko arteriálnej fibrilácie – dokonca aj pri spánku.

image

Samsung Galaxy Tab S9

Samsung

Spoločnosť Samsung predstavila aj nový rad tabletov Galaxy Tab S9, ktoré v celom segmente posúvajú hranice kvality a vytvárajú nový štandard pre multimediálnu aj kreatívnu činnosť. Všetky tri modely, teda Galaxy Tab S9, S9+ a S9 Ultra, sú vybavené vynikajúcim displejom Dynamic AMOLED 2X a mimoriadne výkonným procesorom Qualcomm Snapdragon 8, ktorý umožňuje plnohodnotné využitie pre tvorbu, ale aj zábavu. Tablet je možné využívať aj na hranie hier, kedy zariadenie dostáva zabrať z pohľadu výkonu a prehrievania sa daného zariadenia. Novinkou je tzv. výparníková komora, ktorá má špeciálnu konštrukciu, vďaka ktorej sa zariadenie neprehrieva ani pri najväčšom zaťažení. Súčasťou základného balenia je aj dotykové pero S Pen s certifikátom odolnosti IP68. Rovnakým certifikátom sú po prvýkrát v histórii radu Galaxy Tab S vybavené aj samotné tablety, takže sa dajú bez problémov používať aj v prírode.

 

Článok vznikol v spolupráci so spoločnosťou Samsung Electronics.

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
25. apríl 2024 10:55