StoryEditor

Buďte vždy pripravení na zmenu trhu a investujte do toho, čomu veríte

07.11.2022, 00:00

V posledných dvoch rokoch sme každý z nás zažívali turbulentné obdobie kvôli covidovej pandémii, ktorá ovplyvňovala nielen naše životy, ale aj našu prácu. Okrem koronavírusu sa na trhu objavili aj iné faktory, ako napríklad vojnový konflikt na Ukrajine, rekordná inflácia a extrémne rastúce ceny energií, ktoré ešte viac zasiahli do života mnohých z nás.

Najlepšou voľbou, ako uchrániť svoje úspory a zároveň zhodnotiť majetok, je využiť rôzne formy investovania, ako sú realitné fondy, venture investície, akcie, dlhopisy, alebo alternatívne investície do blockchain technológií. Bez ohľadu na preferencie investora je vhodné poradiť sa s odborníkom, najmä pri výbere rizikovejších alebo nových a neoverených nástrojov. Práve investičná skupina WOOD & Company je popredným lídrom na stredoeurópskych burzách. 

30 rokov skúseností 

V minulosti na trhu existovalo mnoho investorov s cennými papiermi, no v súčasnosti zostali len tí najsilnejší. Napriek ťažkým časom sa spoločnosť stala dominantnou a patrí medzi najväčších obchodníkov s cennými papiermi. Jednou z kľúčových činností spoločnosti sú práve investície do nehnuteľností. 

„Do našich portfólií sa nám darí získavať kvalitné budovy. Náš tím vie dobre analyzovať príležitosti a o realitné aktíva sa príkladne staráme. Vďaka tomu dokážeme odolávať rôznych nečakaným situáciám, ktoré sa na trhu objavia a zároveň máme stabilné výsledky fondov,“ spomína Martin Šmigura, investičný riaditeľ WOOD & Company, ktorý je zodpovedný za realitné aktíva na Slovensku. V minulom roku sa napríklad ´Woodi‘ postarali o najväčšiu realitnú udalosť v regióne, keď rozšírili svoje realitné aktíva kúpou bratislavského nákupného centra Aupark.

image

Ľubomír Šoltýs, partner WOOD & Company

Jan Kasl

Počas troch desaťročí mala spoločnosť príležitosť ukázať, že to, čo robia, má naozaj zmysel. „Zmysluplné investovanie je beh na dlhú trať, vyžaduje si určitý časový horizont. Každý klient si vyžaduje individuálny prístup, a preto je potrebná dôkladná analýza ich investičného portfólia, ktoré dokáže lepšie zhodnotiť peniaze,“ vysvetľuje partner WOOD & Company Ľubomír Šoltýs. 

Vďaka novému dizajnu sú bližšie k ľuďom 

Hoci spoločnosť funguje už 30 rokov, snažia sa vždy držať krok s dobou a reflektovať zmeny, ku ktorým na trhu prichádza. Pôvodné logo vychádzalo ešte od zakladateľa Richarda Wooda, ktorý bol typický londýnsky bankár. „Za posledných 30 rokov sa trh výrazne zmenil. Aj keď o sebe občas tvrdíme, že sme tak trochu dinosaury, čo sa týka prístupu ku klientom, sme vždy inovatívni. Máme za sebou skúsenosti a rad úspešných projektov, ktoré dodávajú našej značke dôveryhodnosť. V posledných mesiacoch vytvárame nové investičné príležitosti zamerané na širšiu klientelu. Nastal čas na zmenu. Nová identita lepšie vystihuje, kto sme a kam chceme ísť. Verím, že to podporí modernejšie vnímanie značky,“ hovorí Šoltýs. 

Základ loga aj jeho elementy zostali rovnaké, no v súčasnosti pôsobia dynamickejšie. Typickou farbou spoločnosti je zelená, avšak teraz sa k nej pridala aj oranžová farba, ktorá viac odráža dynamiku firmy a je bližšie k ľuďom. „Posunuli sme sa však hlavne v oblasti asset managementu, postupne sme okrem inštitucionálnych klientov oslovovali aj individuálnych a prenikli do takzvaného mass market,“ dopĺňa Šoltýs.

Okrem toho ich najnovšia  platforma Portu ponúka viacero investičných produktov, prostredníctvom ktorých peniaze pracujú efektívne. Vďaka svojej flexibilite a dostupnosti je tak určená pre každého bez ohľadu na výšku vstupného kapitálu alebo odborných znalostí. Každý fond, do ktorého sa klient rozhodne investovať, má svoju stratégiu. Pre tých, ktorí hľadajú možnosti bez toho, aby sa museli o ne starať, je najvhodnejšie využívať práve túto platformu, ktorú majú na starosti odborníci. Investorom to navyše umožní diverzifikovať aj svoje portfóliá, keďže sa môže investovať do viacerých investičných príležitostí, a teda to umožňuje klientovi rozdeliť riziko medzi viaceré projekty. 
image
WOOD & Company

Zverte sa do správnych rúk

Hlavnou činnosťou tímu správy majetku spoločnosti WOOD & Company je správa financií inštitucionálnych a súkromných kvalifikovaných investorov. Jeho výhodou je široká škála produktov, často jedinečných na trhu, ktoré vyhovujú potrebám každého portfólia, od konzervatívnych, ako sú dlhopisy alebo realitné fondy, cez tradičné akciové nástroje až tých zo segmentov rizikových investícií ako sú SPAC alebo blockchain a krypto technológie. Po dôkladnej analýze existujúceho portfólia, diskusii s klientom o jeho predstavách o zhodnotení a možnom investičnom horizonte sa rozhoduje o optimálnom zložení portfólia, aby sa ideálne dosiahol investičný cieľ. "Náš realitný fond, ktorý spravuje najmä kancelárske a maloobchodné aktíva, rád využívam ako alternatívu k dlhopisom. Ponúka slušný výnos aj v neistých časoch a patrí medzi najlepšie v regióne," uzatvára Maroš Ďurik, wealth manažér vo spoločnosti WOOD & Company. Podľa Ďurika je najlepším testom správneho výberu správcu majetku možnosť nahliadnuť do jeho vlastného portfólia. Ak je jeho zloženie v súlade s odporúčaniami manažéra a tvrdením ´investujeme do toho, čomu veríme´, potom je to voľba správnym smerom.

 

menuLevel = 1, menuRoute = hn-nativ, menuAlias = hn-nativ, menuRouteLevel0 = hn-nativ, homepage = false
19. apríl 2024 23:02