Šéf Wagnerovej skupiny Jevgenij Prigožin. FOTO: Reuters
StoryEditor

Ceny tovarov spojených s Wagnerovou skupinou po vzbure prudko vzrástli

30.06.2023, 08:50
Autor:
ČTKČTK

Zdražovanie tovaru spojeného s Wagnerovou skupinou je viditeľné z cien ruského internetového predajcu Wildberries.

Ceny tovarov so znakom ruskej žoldnierskej Wagnerovej skupiny od jej neúspešnej ozbrojenej vzbury z minulého týždňa prudko vzrástli. Kupujúci na internete tovar v recenziách dávajú päť hviezdičiek a vyjadrujú žoldnierom podporu, informovala dnes agentúra Reuters.

image

Wagnerovci v Bielorusku môžu byť hrozbou pre región, tvrdí Duda. Litva a Poľsko chcú vidieť Kyjev v NATO

Bojovníci Wagnerovej skupiny najprv minulý týždeň obsadili Rostov na Done a odtiaľ sa vydali smerom na Moskvu. Svoje ťaženie ale žoldnieri ešte v ten deň prerušili a stiahli sa. Šéf skupiny Jevgenij Prigožin sa teraz podľa všetkého nachádza v Bielorusku a o ďalšom osude skupiny sa špekuluje.

Zdražovanie tovaru spojeného s Wagnerovou skupinou je viditeľné z cien ruského internetového predajcu Wildberries. Nášivka s logom wagnerovcov - ľudskou lebkou na čierno-červenom pozadí - stála v období medzi 25. a 29. júnom 525 rubľov, zatiaľ čo v týždni od 18. do 25. júna to bolo 294 rubľov.

"Vzhľadom na situáciu v krajine bol nákup spontánny," napísala Taťána, jedna z kupujúcich.

Cena čierneho trička s vyobrazením bojovníka Wagnerovej skupiny držiaceho husle vzrástli tento týždeň na 1650 rubľov z pôvodných 1236 rubľov.

image

Holohlavý naničhodník, kritizujú Prigožina wagnerovci. Boja sa Putinovej odvety

V recenzii k vlajke wagnerovcov na Wildberries sa vyjadril jeden kupujúci, Vladimir: "Súkromná vojenská spoločnosť Wagner je najlepšia. Veľa šťastia, chlapci. Vlajka je vynikajúca. "

Bojovníci Wagnerovej skupiny, ktorá stála na čele radu ruských ofenzívnych akcií na Ukrajine, boli v sobotu nadšene oslavovaní obyvateľmi Rostova na Done, keď toto juhoruské mesto načas ovládli. Prezident Vladimir Putin označil ich počínanie za "zradu" a "ranu do chrbta".

Ľudia kupujú predmety s emblémom skupiny tiež cez konkurenčnú predajnú platformu Ozon. "Veľmi krásna a originálna kľúčenka," napísal jeden recenzent, ktorý zakúpený tovar ohodnotil maximálnym počtom päť hviezdičiek.

"Na pamiatku všetkých, ktorí v službách Wagnerovej skupiny zomreli," dodal.

Veľký počet bojovníkov žoldnierskej skupiny, vrátane mnohých bývalých trestancov, ktorí boli prepustení na slobodu výmenou za službu na Ukrajine, zahynul na ukrajinskom bojisku.

Spoločnosti Wildberries a Ozon sa k prudkému nárastu cien tovarov spojených s wagnerovcami odmietli vyjadriť.

01 - Modified: 2024-04-28 18:18:58 - Feat.: - Title: V uliciach Tbilisi sa protestuje proti zákonu o zahraničnom vplyve. Mohol by zmariť členstvo v Únii 02 - Modified: 2024-04-28 17:30:00 - Feat.: - Title: Situácia na fronte sa pre Ukrajinu zhoršila, Rusi prebrali iniciatívu, tvrdí Syrskyj 03 - Modified: 2024-04-28 14:02:51 - Feat.: - Title: Veliteľ ukrajinskej armády Syrskyj pripustil, že Rusku sa miestami darí postupovať 04 - Modified: 2024-04-28 15:52:03 - Feat.: - Title: Rusko hrozí Západu tvrdou reakciou, ak sa dotkne jeho majetku. Moskva má pod palcom aktíva v krajine 05 - Modified: 2024-04-28 11:59:56 - Feat.: - Title: Ruské vojská podľa Moskvy dobyli ďalšiu dedinu na východe Ukrajiny. Kyjev sa nevyjadril
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. apríl 2024 00:15