Krekry zo zvyšného mláta pri výrobe piva, sušienky z kávovej usadeniny alebo čipsy z drviny červenej repy, ktorá zostane po vylisovaní šťavy. Všetky tieto projekty majú spoločné, že budú na výrobu jedla využívať niečo, čo by sa inak vyhodilo. „Najďalej je projekt s Plzenským Prazdrojom, pri ktorom využívame zvyšok pri výrobe piva, čo je mláto. Za uplynulý rok a štvrť sme si prešliapali celý proces legislatívne, hygienicky a technicky. Vraciame späť niečo, čo skončí ako odpad, a sme pritom...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-14 13:00:53 - Feat.: - Title: Potraviny na Slovensku lacnejú. Tento trend by mohol pokračovať, predpovedajú analytici
02 - Modified: 2024-05-17 13:42:34 - Feat.: - Title: Plány Biedronky na Slovensku sa pohli. V hre je prvých osem lokalít, aj satelit pri Bratislave
03 - Modified: 2024-05-17 13:36:57 - Feat.: - Title: Ako sa posledné dni menili ceny? Obchody dali na jednu stranu mlieko či syry, na druhú čokoládu a sladkosti
04 - Modified: 2024-05-14 08:57:34 - Feat.: - Title: Inflácia je najnižšia za posledné tri roky, zvýšilo ju vládne opatrenie. Rast cien potravín sa zastavil
05 - Modified: 2024-05-11 12:30:00 - Feat.: - Title: Čoraz viac ľuďom sa v dospelosti objavuje alergia na potraviny. Čo sa to s nami deje a prečo je za tým aj prílišná hygiena?