Cibuľa je potravina, ktorá v Indii ovplyvňuje aj volebné výsledky. V roku 1980 Indira Gándhiová, dvojnásobná premiérka, postavila svoju kampaň na cene cibule.
V novinách zverejňovala články, v ktorých obviňovala protikandidátov zo zámerného zvyšovania cien. Voľby napokon Gándhiová vyhrala.
Cena následne klesla. „Cibuľa je neodmysliteľný základ indickej kuchyne,“ povedal pre HN Kundan Baghel, šéfkuchár a majiteľ indickej reštaurácie Masala Darbar v Bratislave. „Indovia zvyknú jesť surovú cibuľu večer aj na obed,“ poznamenal a dodal, že v jeho prevádzke sa spracuje až sto kilogramov tejto zeleniny týždenne. ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.