Na ceste sa môže pokaziť všeličo. Od bežného defektu až po zlomený rám. Na problémy vám v teréne postačí malý krížový skrutkovač, imbusák a nôž. Ak nemáte rýchloupínacie skrutky na kolesách, tak kľúč, aby ste ich povolii. Všeobecne na bicykli nenájdete viac ako tri až štyri typy skrutiek. Nepotrebujete teda žiadnu veľkú súpravu náradia. Zoberte si so sebou iba náhradné duše, lepenie, výnimočne brzdové klátiky alebo lanko, skrátka len to, čo si dokážete opraviť sami. Pre provizórne poľné opravy sa mi osvedčilo so sebou voziť striebornú kobercovú pásku (ala "McGywer"). Núdzovo tak môže pomôcť dôjsť aspoň do servisu alebo na stanicu. Ak sa pohybujete v civilizácii a nie je práve sobota alebo nedeľa, v pohode nájdete cykloservis alebo autoservis. Ak ste ďaleko od miest a servis nikde, spýtajte sa miestnych (alebo v infocentre či na radnici). Určite vám poradia, kto vám môže pomôcť. Na bicykli sa jazdí takmer všade a každý bicykel čas od času potrebuje opraviť.Pixabay
StoryEditor

Antidumpingové clo na bicykle z Číny EK predĺžila o päť rokov

29.08.2019, 15:47
Autor:
TASRTASR
Dovážané bicykle podliehajú clu 48,5 percenta.

Európska komisia (EK) vo štvrtok oznámila, že sa rozhodla predĺžiť antidumpingové opatrenia na dovoz bicyklov pôvodom z Číny o ďalších päť rokov.

Tieto opatrenia sa vzťahujú aj na bicykle dovážané z Indonézie, Malajzie, Srí Lanky, Tuniska, Kambodže, Pakistanu a Filipín.

K vykonávaciemu nariadeniu EK došlo so zreteľom na nariadenie Európskeho parlamentu a Rady EÚ z ôsmeho júna 2016 o ochrane pred dumpingovými dovozmi z krajín, ktoré nie sú členmi Európskej únie.

Komisia po predchádzajúcom prešetrovaní, ku ktorému vlani v marci podalo podnet Európske združenie výrobcov bicyklov (EBMA), zistila, že čínske bicykle prechádzali cez uvedené krajiny a následne boli opätovne vyvezené na trh EÚ.

Antidumpingové opatrenia boli pôvodne uložené v roku 1993 a odvtedy sa niekoľkokrát predĺžili.

Antidumpingové clo sa zvýšilo na úroveň 48,5 percenta. Revízne vyšetrovanie, začaté minulý rok, dospelo k záveru, že v prípade uplynutia platnosti doterajších opatrení existuje vysoká pravdepodobnosť pokračovania dumpingu a opakovaného výskytu ujmy pre európskych výrobcov bicyklov. 

Podľa údajov EK odvetvie výroby bicyklov v EÚ ročne vyprodukuje viac ako 11 miliónov bicyklov v 22 členských štátoch.

Výrobcovia bicyklov v krajinách EÚ zabezpečujú 100-tisíc priamych a nepriamych pracovných miest.

01 - Modified: 2024-05-19 12:10:19 - Feat.: - Title: Čína začala antidumpingové vyšetrovanie na dovoz chemikálií z Európskej únie. Odborníci hovoria o odvete
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
07. júl 2024 03:28