StoryEditor

Expert na jedlo: Choré mäso môžeme jesť už roky

05.02.2019, 23:00
Podľa vedúceho oddelenia výživy a hodnotenia kvality potravín na STU v Bratislave Ľubomíra Valíka celá kauza s poľským mäsom odkryla aj neodbornosť zamestnancov poľských bitúnkov.

Aký tieň vrhá kauza s hovädzím mäsom na Poľsko ako na krajinu?
Ide o výsledok práce kriminálnych živlov a riešenie vôbec nie je jednoduché. Na prvom mieste urobili chybu pracovníci bitúnku v Poľsku, ktorí ilegálne usmrcovali choré zvieratá. Podviedli orgány dozoru, udeľovali mäsu oficiálne zdravotné značky a pečiatky bitúnku. Vyzeralo to, že všetko je v poriadku.
Z tohto sa dá dedukovať, že systém v Poľsku nefunguje. Veterinári by mali byť prítomní pri usmrcovaní a zdá sa, že toto nie je ojedinelý prípad, že to trvá dlhšie a že je to systémová záležitosť. Aj tomu novinárovi...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-28 13:30:00 - Feat.: - Title: Analytik pre HN: Orbán si myslel, že zreguluje ceny. Výsledkom bola najvyššia potravinová inflácia v Európe 02 - Modified: 2024-09-27 22:00:00 - Feat.: - Title: Samovražedná vojna tela: Keď sa telo pomýli a vlastné zbrane obráti, nie na votrelca, ale proti sebe 03 - Modified: 2024-09-27 16:00:00 - Feat.: - Title: Štátny tajomník rezortu diplomacie pre HN: Máme záujem posilniť slovenskú prítomnosť na trhoch globálneho juhu 04 - Modified: 2024-09-27 11:00:00 - Feat.: - Title: Návhár Boris Hanečka: Poviem vám, prečo chodím dogabaný! 05 - Modified: 2024-09-27 10:42:36 - Feat.: - Title: Lovec búrok Lukáš: Som celkom blázon, čakám do chvíle, až keď je smršť priamo nado mnou
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/zahranicna-ekonomika, menuAlias = zahranicna-ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. september 2024 21:34