Poľské bitúnky spracovávajú mäso z vážne chorých kráv. Táto informácia sa počas včerajšieho dňa dostala pravdepodobne ku všetkým slovenským zákazníkom. Nejde totiž o situáciu, ktorá sa dotýka výhradne nášho severného suseda – Slováci dovážajú najviac hovädzieho mäsa práve z Poľska. Najväčší priestor na kúpu chorého poľského hovädzieho je v prípade podomového, ambulantného predaja, ktorý nemusí byť skontrolovaný, varuje Jozef Bíreš, riaditeľ Štátnej veterinárnej a potravinovej správy. Riešenie, ku ktorému slovenských zákazníkov vyzývajú kompetentné orgány, znie pritom jednoducho: nakupujte slovenské výrobky!
Ohrození sú aj Slováci
„Aj tak nevieš, čo ješ,“ zaznelo na videu z úst nadriadené...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
Zostáva vám 85% na dočítanie.