StoryEditor

Krach tretieho rozmeru

19.05.2006, 00:00

Zatváranie kín nehrozí iba starým kinám v menších mestách, ale aj novým a moderným kinosálam. Príkladom je jediné 3D kino IMAX na Slovensku, ktoré sa nachádza v bratislavskom Avion Shopping Parku. S premietaním skončilo 2. mája tohto roku a momentálne je zatvorené.
Začalo premietať iba pred niečo vyše tromi rokmi. Investície do jeho výstavby a zariadenia dosiahli tri milióny dolárov a podľa pôvodných odhadov sa mali vrátiť po návšteve miliónteho diváka, teda asi na konci tohto roku. Pred otvorením kina sa dokonca počítalo s tým, že ak ročná návštevnosť bratislavského 3D kina neklesne pod 450-tisíc divákov, vyrastie jeho obdoba do piatich rokov aj v Košiciach.
Podľa bývalého marketingového riaditeľa kina Rastislava Kuttnera síce počet návštevníkov stúpal, no vlani na filmy neprišlo viac ako 231-tisíc divákov a predvlani ich bolo niečo vyše 229-tisíc.
Vladimír Bereš, riaditeľ spoločnosti Inter IKEA Centre Slovensko, ktorá Avion prevádzkuje, tvrdí, že prevádzkovateľovi kina IMAX uplynula nájomná zmluva a nová nebola podpísaná. Nevedel potvrdiť, či sa tak v dohľadnom čase stane, ale uviedol, že v súčasnosti vedenie centra prehodnocuje všetky možné alternatívy.
Podľa Ivana Sollára, konateľa firmy Solarfilm, by sa 3D kino malo presťahovať do centra Bratislavy. Pravdepodobne však nezačne fungovať skôr ako o tri roky.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
29. september 2024 09:31