StoryEditor

VW odvelil Schmalla do Brazílie

20.10.2006, 00:00

MANAŽÉRI V POHYBE
Predseda predstavenstva slovenskej vetvy Volkswagenu Thomas Schmall bude od budúceho roka viesť brazílsku divíziu korporácie. Vo funkcii vystrieda Hansa-Christiana Maergnera, ktorý odchádza do dôchodku. Schmall bude podriadeným Viktora Klimu, bývalého rakúskeho kancelára, ktorý sa stane šéfom všetkých aktivít skupiny v Južnej Amerike.
Schmall sa stal šéfom slovenského Volkswagenu vlani v máji. Dovtedy pôsobil vo firme ako člen predstavenstva zodpovedný za technickú oblasť. Pod jeho vedením sa v automobilke začal v novembri vyrábať nový model Audi Q7. Ten sa stal nosným produktom závodu. Tento rok neprišiel bratislavský Volkswagen so žiadnym novým modelom, modernizoval sa však vzhľad terénneho modelu Touareg.
Kto Schmalla na Slovensku nahradí, nemecká automobilka zatiaľ neoznámila. Nástupcu môže čakať rozšírenie výroby modelu Polo, o ktorom sa rozhoduje v centrále vo Wolfsburgu. Ďalšou výzvou pre nového šéfa predstavenstva slovenského zastúpenia bude vynovená verzia v Bratislave vyrábaného Porsche Cayenne, ktorú už partnerská automobilka tajne testuje na nemeckých diaľniciach.

Thomas Schmall (42) po ukončení Hospodárskej univerzity v Giessene začal v roku 1991 pôsobiť vo Volkswagene vo Wolfsburgu v oblasti priemyselného inžinierstva a neskôr ako vedúci montáže malých vozidiel a vedúci výroby vozidiel. Koncern ho v roku 1999 poslal do pobočky v Brazílii, kde v októbri 2000 nastúpil do funkcie riaditeľa závodu v Curitibe. Od júla 2003 bol členom Predstavenstva VW Slovakia so zodpovednosťou za technickú oblasť. V máji 2005 sa stal predsedom predstavenstva.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
28. september 2024 15:29