StoryEditor

Anketa: Ako u vás čerpáte dovolenku?

06.12.2010, 23:00
Autor:
zkzk

Petra Berecová, výkonná riaditeľka pre ľudské zdroje, Slovak Telekom
Zamestnanci majú na základe podnikovej kolektívnej zmluvy k dispozícii dva dni pracovného voľna do roka nad rámec zákona. Pri čerpaní tohto voľna majú nárok na mzdu, akoby boli v práci. Vianoce patria v našom biznise k najvyťaženejším a najkľúčovejším obdobiam. Zamestnanci si čerpajú dovolenku na základe prevádzkových potrieb po dohode s nadriadeným.

Daša Pobiecka, Gebrüder Weiss
Zamestnanci si čerpajú len zákonom stanovené dni dovolenky, pričom čerpanie je individuálne. Čo sa týka vianočných sviatkov, pre každé oddelenie je stanovený individuálny plán čerpania, ktorý zohľadňuje požiadavky zákazníkov počas Vianoc. Snažíme sa vyjsť v ústrety aj požiadavkám zamestnancov, hlavne v čase školských prázdnin, a tým im umožniť tráviť viac času so svojou rodinou.

Silvia Jeleníková, manažérka ľudských zdrojov, Európske obchodné centrum Dell Bratislava
Počet dní dovolenky sa odvíja od odpracovaných rokov a veku zamestnanca. Naše aktivity neumožňujú hromadnú dovolenku, zamestnanci si ju budú čerpať tak, aby boli zabezpečené biznis operácie centra.

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/osobne-financie, menuAlias = osobne-financie, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. jún 2024 08:07