McDonald´s na SlovenskuHN/Pavol Funtál
StoryEditor

Slovenský McDonald´s mení biznis. „Skupuje“ pobočky

13.03.2016, 23:00
Autor:
taktak

Len minulý rok globálna skupina McDonald´s oznámila, že po celom svete zvýši počet reštaurácií, ktoré pod značkou známeho reťazca prevádzkujú lokálni partneri. Z 81 na 90 percent. No slovenský McDonald´s čelí skôr opačným špekuláciám.

Spoločnosť má totiž franchisingové prevádzky u nás skupovať. Oficiálne gastrosieť informáciu nepotvrdila. „Štruktúru nášho podnikania neustále prehodnocujeme, aby sme optimalizovali naše výsledky a rástli tak v dlhodobom období,“ reagovala na otázku o veľkom nákupe pobočiek McDonald´s Zuzana Svobodová, hovorkyňa siete.

Na pravde špekuláciám však pridáva ďalšia, už konkrétnejšia, správa. Spoločnosť McDonald´s vystúpila zo Slovenskej franchisingovej asociácie. Združenie informáciu pre HN potvrdilo. Dôvody možných zmien si možno len domýšľať.

Najpravdepodobnejšia motivácia vychádza paradoxne z úspešnosti značky na našom trhu. Za posledných päť rokov sa s červeným číslom v kolónke zisky nestretla. A snaha dosiahnuť ešte lepšie čísla z už zabehnutých prevádzok by mohla byť dobrým dôvodom na podobný krok

menuLevel = 2, menuRoute = finweb/financie-a-burzy, menuAlias = financie-a-burzy, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
18. máj 2024 07:05