River Park vizualizácia. FOTO: JTRE
StoryEditor

Krok vpred: Časť developerského projektu River Park II v Bratislave má právoplatné územné rozhodnutie

28.01.2024, 09:53
Autor:
TASRTASR

V rámci druhej časti projektu, ktorú developuje spoločnosť J&T Real Estate, podľa jej hovorcu zatiaľ žiadny posun nenastal.

Časť developerského projektu River Park II na Dvořákovom nábreží v Bratislave je opäť bližšie k realizácii. Polyfunkčný blok CPR A (ľavá polovica projektu), ktorý pripravuje spoločnosť Cresco Real Estate, má právoplatné územné rozhodnutie. Právoplatnosť nadobudlo v polovici januára. Pre TASR to potvrdil výkonný riaditeľ spoločnosti Ján Krnáč.

"Získanie územného rozhodnutia je prvým krokom smerom k výstavbe projektu. Od tej nás však delí ešte proces získania stavebného povolenia, ktorý zaberie svoj čas. Územné rozhodnutie je však pre celý projekt dôležitým míľnikom," skonštatoval Krnáč s tým, že žiadosť o stavebné povolenie už spoločnosť podala.

image

Slovenské veľhory hlásia päť nových projektov. Finančníci a developer J&T si rozdeľujú Tatry

Navrhnutý polyfunkčný komplex CPR-A je umiestnený kolmo na promenádu, ku ktorej sa objekty pôdorysne zužujú a výškovo klesajú. Navrhovaný komplex hmotovo definujú štyri lichobežníkové formy. Celkovú hmotu dotvárajú nižšie objekty, ktoré tieto formy spájajú do ucelenej hmotovej štruktúry. Počíta sa tiež s parkovou zeleňou.

V rámci druhej časti projektu River Park II, ktorú developuje spoločnosť J&T Real Estate, podľa jej hovorcu Daniela Suchého zatiaľ žiadny posun nie je.

Pripravovaná samostatne je stredná časť projektu, kde malo byť pôvodne planetárium s mediatékou. Nahradené budú otvoreným verejným priestorom námestia, čo vyplynulo z minuloročných požiadaviek súčasného vedenia hlavného mesta. Súčasťou tohto priestoru má byť po novom zelený park a rozšírenie promenády do námestia.

image

Tvrdý boj o klienta na realitnom trhu. Aké developerské benefity hýbali v roku 2023 svetom nehnuteľností?

Pripravované investičné zámery v rámci projektu River Park II urbanisticky nadviažu na existujúce projekty River Park I, Zuckermandel a budúcu Vydricu. Developeri deklarujú, že ich projekty rozšíria centrum mesta až na priestor nábrežia Dunaja, obohatia verejné plochy promenády o novú zeleň a poskytnú nové atraktívne verejné a obchodné priestory.

Projekt tvoria tri časti. Polyfunkčný blok CPR A, ktorý pripravuje Cresco Real Estate, polyfunkčný blok CPR C, ktorý pripravuje J&T Real Estate, a blok CPR B, teda priestor, kde malo pôvodne stáť planetárium s mediatékou, ktorý majú na starosti obe spoločnosti. Investičné zámery sú rozvíjané pod spoločnou hlavičkou spoločnosti Woal (jej vlastníkom sú spoločnosti J&T Real Estate a Cresco Real Estate), ktorá je formálne vlastníkom pozemkov.

01 - Modified: 2024-04-26 08:47:39 - Feat.: - Title: Lovestream oznámil brutálne mená prere tento ročník. Do Bratislavy príde Macklemore, 50 Cent aj Rita Ora 02 - Modified: 2024-04-26 15:37:01 - Feat.: - Title: Prečo sa neoplatí čakať na lacnejšie hypotéky? Manažér veľkého developera má tieto argumenty 03 - Modified: 2024-04-25 08:03:18 - Feat.: - Title: Novou šéfkou bratislavskej dopravnej komisie bude viceprimátorka Tatiana Kratochvílová 04 - Modified: 2024-04-25 06:19:05 - Feat.: - Title: Vodiči pozor: Na D2 na vjazde do Bratislavy z Malaciek sa zdržíte hodinu 05 - Modified: 2024-04-25 07:45:06 - Feat.: - Title: J&T Real Estate dobýja ďalší zahraničný trh. Do centra Berlína mieri s novým projektom, byty nebude predávať
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
27. apríl 2024 08:54