FOTO: Leonardo
StoryEditor

Zbrojárska spoločnosť Leonardo podpísala dohody s tromi slovenskými firmami

05.09.2023, 14:13
Autor:
TASRTASR

Talianska spoločnosť Leonardo chce Slovensku navrhnúť čo najpokrokovejšie a najúčinnejšie riešenia dostupné na trhu a zamerané na konkrétne potreby krajiny.

Talianska spoločnosť Leonardo podpísala niekoľko strategických dohôd so slovenským obranným priemyslom, a to so spoločnosťami LOTN a Virtual Reality Media v Trenčíne a Slavia Production System v Detve. Dohody podpísali zúčastnené strany počas víkendových leteckých dní SIAF, informovala v utorok spoločnosť bez ďalších podrobností.

"Leonardo presadzuje na celom svete lokálnu spoluprácu, a to prijímaním modelu podnikania zameraného na podporu primeranej synergie s miestnymi priemyselnými odvetviami na báze dlhodobého partnerstva a rozvoja hodnotového reťazca," povedal prvý podpredseda pre medzinárodný rozvoj obchodu v spoločnosti Leonardo Corrado Falco.

Leonardo chce podľa neho Slovensku navrhnúť čo najpokrokovejšie a najúčinnejšie riešenia dostupné na trhu a zamerané na konkrétne potreby krajiny.

image

Rezort obrany dostal ponuky na systémy protivzdušnej obrany od šiestich krajín

Firma dodala, že prístup jej podnikania sa riadi zásadou maximalizácie lokálneho obsahu, aby sa pripravila cesta pre spoluprácu so slovenským priemyslom. "Prostredníctvom programu Falco EVO si spoločnosť Leonardo osvojila dobre zavedený komerčný prístup založený na partnerstve so zákazníkmi a koncovými používateľmi s cieľom dodávať riešenia počas celého životného cyklu, a to rozšírením spolupráce s národnými priemyselnými odvetviami v krajinách zákazníkov," uviedla spoločnosť.

Leonardo patrí k špičke vo výskume a vývoji vo viacerých odvetviach letectva, obrany a bezpečnosti. Spoločnosť má 51-tisíc zamestnancov po celom svete. Pôsobí v oblasti vrtuľníkov, elektroniky, lietadiel, kybernetiky a bezpečnosti, vesmírnych programov a je kľúčovým partnerom v hlavných medzinárodných programoch vrátane Eurofighter, GCAP a Eurodrone.

01 - Modified: 2024-05-07 13:56:02 - Feat.: - Title: Zistenie HN: Ázijský tiger kupuje naše húfnice, do Kuala Lumpur letí Kaliňák aj zbrojári 02 - Modified: 2024-03-18 18:30:00 - Feat.: - Title: Parlament ázijského tigra ukázal na slovenskú húfnicu. Jeden z poslancov však varuje: Je nevyhovujúca 03 - Modified: 2024-01-12 15:53:00 - Feat.: - Title: Pápež František odmietol peniaze pre detskú nemocnicu od talianskej zbrojovky 04 - Modified: 2023-11-30 15:30:00 - Feat.: - Title: Ako Blanár sklamal mnohých fanúšikov mieru 05 - Modified: 2023-10-16 10:30:55 - Feat.: - Title: Slovenská bojová veža TURRA 30 mieri na trh v juhovýchodnej Ázii
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
08. máj 2024 09:02