Prestížne ocenenie EY Podnikateľ roka si prevzal Juraj Fehervari, generálny riaditeľ spoločnosti Be Lenka. FOTO: HN/Pavel Novotný
StoryEditor

EY Podnikateľom roka sa stal šéf spoločnosti Be Lenka

07.03.2023, 22:05

Prestížne ocenenie mu na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Slovenskej národnej rady v Bratislave odovzdal Marián Bíž, vedúci partner EY na Slovensku.

Novým slovenským EY Podnikateľom roka sa v utorok večer stal Juraj Fehervari, riaditeľ a spoluzakladateľ spoločnosti Be Lenka, ktorá vyrába prémiové barefoot topánky a ergonomické nosiče pre deti. Prestížne ocenenie mu na slávnostnom ceremoniáli v historickej budove Slovenskej národnej rady v Bratislave odovzdal Marián Bíž, vedúci partner EY na Slovensku.

Titul EY Technologický podnikateľ roka 2022 prevzal Tomáš Nerád zo spoločnosti Diplomat Dental. Začínajúcimi podnikateľmi roka 2022 sú Lucia Thao Huong Šimeková a Quoc Thang Tran z firmy Food Project zastupujúcej gastronomické odvetvie. HN, ktoré sú mediálnymi partnermi tohto podujatia, o tom informovala Katarína Sekulová zo spoločnosti EY.

 

Export do celého sveta

Fehervariho zvolila za víťaza aktuálneho ročníka súťaže 15-členná porota. V nej sú zastúpení predchádzajúci víťazi súťaže i predstavitelia partnerských organizácií. „Príbeh Juraja Fehervariho prináša inšpiratívne skĺbenie záľub, inovatívnosti a udržateľnosti. Snúbenie lásky k deťom a k prírode zrodilo barefoot, topánky ohľaduplné k životnému prostrediu,“ uviedol Branislav Cvik, predseda poroty a držiteľ titulu EY Podnikateľ roka 2021.

Be Lenka podľa neho upriamuje pozornosť na modernú mladú rodinu od nosičov k topánkam, ktoré dávajú nohám krídla. Spoločnosť poslala svoje produkty do viac ako siedmich desiatok krajín po celom svete. Medzi 12 dominantných trhov patria okrem strednej Európy aj nemecky hovoriace krajiny, Severná Amerika, Škandinávia, Francúzsko či Španielsko. „Fehervari vybudoval v krátkom čase silnú slovenskú značku. Pri výrobe využíva najmodernejšie technológie a kladie vysoký dôraz na výskum a vývoj. Jeho firma stavila na zdravý životný štýl a to ju v súčasnosti predurčuje na úspech,“ pripomína Cvik.

 

Vietnam na Slovensku

Technologickým podnikateľom roka 2022 je Tomáš Nerád, riaditeľ rodinnej firmy Diplomat Dental. Výrobca zubárskych súprav distribuuje svoje produkty do celého sveta. Okrem Európy napríklad do krajín Blízkeho východu, Austrálie, na Nový Zéland či do Mexika.

Výroba a montáž súprav prebieha v Piešťanoch, pričom 90 percent komponentov vzniká priamo vo výrobnej časti podniku. Firma Diplomat Dental má okrem výroby aj vlastné oddelenie výskumu a vývoja, ktoré zabezpečuje vznik nových produktov podľa najnovších trendov. 

Začínajúci podnikatelia roka 2022 Lucia Thao Huong Šimeková a Quoc Thang Tran rozbehli pod hlavičkou spoločnosti Food Project sieť bistier PHOčkáreň. Tvoria ju desiatky talentovaných kuchárov a šikovných ľudí, ktorí sa podieľajú na vzniku autentickej vietnamskej kuchyne. Zároveň rozvíjajú spoluprácu medzi slovenskou a vietnamskou komunitou.

 

Finále v Monte Carle

Z viac ako sto prijatých nominácií sa tento rok do súťaže kvalifikovalo 24 podnikateľských osobností. Porota hodnotila uchádzačov podľa medzinárodných kritérií, ako je podnikateľský duch, inovácie, čestnosť a poctivosť, osobný vplyv, finančné výsledky, strategická orientácia či celoštátny, respektíve globálny dosah. „Poslaním tejto súťaže je nielen vzdať uznanie úspešným podnikateľom, ale aj predstaviť verejnosti inšpiratívne podnikateľské príbehy. Činnosť a aktivity slovenských podnikateľov často presahujú hranice našej republiky a mali by sme byť na nich právom hrdí,“ pripomína Marián Bíž.

Držitelia titulu EY Podnikateľ roka Slovenskej republiky reprezentujú našu krajinu už od roku 2007 na svetovom finále v Monte Carle. Tam sa Fehervari bude uchádzať o globálne prvenstvo v konkurencii víťazov národných kôl v šiestich desiatkach krajín. „Verím, že podnikateľský príbeh Juraja Fehervariho, jeho dôraz na udržateľnosť a čestnosť v podnikaní osloví medzinárodnú porotu tak, ako oslovil nás,“ dodal Marián Bíž. Pavel Novotný

01 - Modified: 2023-03-09 08:39:40 - Feat.: - Title: Slovenská firma mala pred pár rokmi 20 ľudí, dnes dodáva do celého sveta. Produkty poslali do vyše 70 krajín 02 - Modified: 2022-03-17 14:08:28 - Feat.: - Title: Šéf banskobystrického pivovaru pre HN: Obávam sa toho, čo sa na nás valí z východu 03 - Modified: 2022-03-09 14:13:25 - Feat.: - Title: Novými slovenskými EY Podnikateľmi roka 2021 sú šéfovia Banskobystrického pivovaru 04 - Modified: 2021-09-08 07:44:16 - Feat.: - Title: Chorvátsky EY Podnikateľ roka pre HN: IT zručnosti znásobia váš potenciál 05 - Modified: 2021-07-08 10:16:47 - Feat.: - Title: Estónsky top podnikateľ pre HN: Vďaka korone je novým trendom home office z dreva
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
16. apríl 2024 17:12