StoryEditor

Slovenské potraviny stále ubúdajú

10.05.2016, 00:00
Dôvodom je najmä cena, ktorá nie je v porovnaní s dovážanými výrobkami konkurencieschopná.

Ešte pred piatimi rokmi to bolo 50 percent. Teraz je na pultoch obchodných reťazcov iba 39 percent slovenských potravín. Veľký pokles zaznamenalo mlieko, ale aj vody a minerálky. Najhoršie však na tom sú oleje, konzervy a cukrovinky, v prípade ktorých Slováci siahajú radšej po zahraničných. Vyplýva to z prieskumu organizovaného pre Potravinársku komoru Slovensku. U zákazníkov totiž rozhoduje cena. A v tej mnohé slovenské výrobky nedokážu zahraničným konkurovať....

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-09-19 17:00:00 - Feat.: - Title: Prečo konsolidačný plán uvrhne Slovensko do špirály úpadku 02 - Modified: 2024-09-19 10:00:00 - Feat.: - Title: Máte problémy so stresom? Dôvod môže byť skrytý vo vašom stravovaní 03 - Modified: 2024-09-19 15:42:39 - Feat.: - Title: Srbský veľvyslanec na Slovensku pre HN: Veríme, že vaše skúsenosti nám pomôžu na našej ceste do Európskej únie 04 - Modified: 2024-09-18 22:06:22 - Feat.: - Title: DPH na potraviny klesne, ich zlacnenie je však otázne. Odborníci poukazujú na skúsenosti z nedávnej minulosti 05 - Modified: 2024-09-18 19:04:31 - Feat.: - Title: Medzinárodný menový fond odložil plánované ekonomické konzultácie s Ruskom, potrebuje viac údajov
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
20. september 2024 09:17