Tolerancia spotrebiteľov aj Európskej únie voči chemickým postrekom sa stále znižuje. Má to však neblahý vplyv na niektoré potraviny.
Martinčanka Zuzana Jedináková si popri práci privyrába pečením sladkých dobrôt. Keďže ide zároveň o jej hobby, každá torta či zákusok sú niečím jedinečné. Jej výrobky sú medzi miestnymi známe napríklad aj tým, že na ich zdobenie používa čerstvé ovocie.
Práve táto zásada sa jej však v posledných týždňoch príliš nevypláca. „Zohnať jahody, maliny či čerešne v stave, aby polovica z nich nebola nahnitá, je umenie,“ približuje Jedináková. Dodáva, že ovocie je napriek zlej kvalite pridrahé, a preto neraz prerobí.
Podobné skúsenosti má aktuálne mnoho ďalších cukrárok, ale aj bežných zákazníkov, ktorí si chcú zdravé plody kúpiť len pre vlastnú spotrebu. Sťažnosti sa pritom prekvapivo netýkajú iba zahraničného tovaru, ale aj ovocia zo slovenských sad...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-29 14:44:22 - Feat.: - Title: Vybudovanie móla pre pomoc pri Gaze bude stáť 320 miliónov dolárov, zapojí sa tisíc ľudí
02 - Modified: 2024-04-29 12:40:21 - Feat.: - Title: Po iPhonoch prišiel rad aj na iPady. Operačný systém iPadOS pre tablety Apple musí spĺňať nové pravidlá EÚ
03 - Modified: 2024-04-29 10:50:16 - Feat.: - Title: História V4: spoločný postup aj rozkol v otázkach Ukrajiny a migrácie
04 - Modified: 2024-04-29 07:32:20 - Feat.: - Title: Nie je najmenší dôvod zvažovať alternatívu k Európskej únii, tvrdí Dzurinda
05 - Modified: 2024-04-29 07:12:03 - Feat.: - Title: Európsky automobilový priemysel upozorňuje na hroziaci nedostatok nabíjacích staníc v Únii