Reštaurácie už od štvrtka nemôžu podávať jedlo a nápoje v interiéri.TASR
StoryEditorV tvrdosti opatrení sme na špičke. Udusia aj hotely
Vláda sa na druhú vlnu nepripravila, tvrdia majitelia hotelov a reštaurácií. Stále netušia, ako preklenú opätovné obdobie prísnych opatrení.
Pre hotely a gastroprevádzky nejde o dve vlny. Je to cunami. Aj po uvoľnení opatrení a otvorení podnikov prišla veľká časť z nich o značnú časť tržieb, rozdávali výpovede alebo zrušili svoje pobočky. „Zatvorili sme časť prevádzok a budeme opäť prepúšťať,“ povedala pre HN Martina Hlinová, majiteľka Slovak Pubu. Vyhliadky na ďalšie mesiace nie sú o nič pozitívnejšie.
Slovensko totiž opäť prijalo prísne opatrenia a vláda stále nedeklarovala, ako odvetviu plánuje pomôcť. Nádej neprinieslo ani pondelňajšie vyjadrenie ministra práce Milana Krajniaka.
Vyhlásil, že príspevok v maximálnej výške budú môcť čerpať aj gastroprevádzky, ktoré budú zabezpe...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-13 14:22:38 - Feat.: - Title: Jar dopadla pre hotely lepšie. V Bratislave to bolo inak, biznis im zachraňovala zahraničná klientela
02 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO
03 - Modified: 2024-05-09 16:00:00 - Feat.: - Title: Vedci vytvorili vakcínu, ktorá môže chrániť pred budúcimi koronavírusmi
04 - Modified: 2024-05-03 12:23:08 - Feat.: - Title: Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí pre HN odborník
05 - Modified: 2024-04-30 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo spôsobí ďalšiu pandémiu? Poprední vedci sa zhodli na jednom víruse