Zástupcovia sektora apelujú na vládu, aby dočasne znížila DPH. Minister financií Eduard Heger však tvrdí, že segment pomoc nepotrebuje.
Nočná mora v gastrosektore pokračuje. Po dvoch mesiacoch akéhosi „normálu“ musia reštaurácie a kaviarne opäť obmedziť počet hostí a poslať ich domov o desiatej hodine večer.
„ Zo šiestich prevádzok, ktoré máme, vo väčšine fungujeme iba na polovicu. Boli sme prinútení prepúšťať a čaká nás to opäť. Prídeme takmer o 30 percent zamestnancov,“ uviedla pre HN Martina Hlinová, riaditeľka Slovak pub.
Zachráňme gastro
Výsledkom nesystematickej, pomalej a nedostatočnej pomoci od vlády sú krachujúce reštaurácie, zatvorené bary, klesajúce tržby a ľudia bez práce. Iniciatívy, ktoré vznikli ešte na jar tohto roka, niekoľ...
Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-05-11 05:53:01 - Feat.: - Title: Dohodu o riešení pandémií sa nepodarilo dosiahnuť. Rozhovory pokračujú, tvrdí WHO
02 - Modified: 2024-05-09 16:00:00 - Feat.: - Title: Vedci vytvorili vakcínu, ktorá môže chrániť pred budúcimi koronavírusmi
03 - Modified: 2024-05-03 12:23:08 - Feat.: - Title: Pre hotelierov a gastroprevádzky na Slovensku chceme byť hybným motorom, hovorí pre HN odborník
04 - Modified: 2024-04-30 22:00:00 - Feat.: - Title: Čo spôsobí ďalšiu pandémiu? Poprední vedci sa zhodli na jednom víruse
05 - Modified: 2024-04-24 10:40:01 - Feat.: - Title: Najlepší šéfkuchári a reštaurácie na Slovensku sú známe. Kto tento rok získal zlatú vidličku?