StoryEditor

Krach popradskej cestovky. Pre dovolenkárov pôjdu lietadlá ministerstva vnútra

25.07.2018, 12:22
Autor:
TASRTASR
Dovolenkári mali o jednej ráno letieť na dovolenku do Albánska.

Cestovná kancelária (CK) Albania Travel z Popradu v utorok (24.7.) vo večerných hodinách vyhlásila insolventnosť a ukončila tak svoju činnosť cestovnej kancelárie. Informuje o tom spoločnosť na svojej internetovej stránke.

Cestovná kancelária má uzatvorené poistenie pre prípad úpadku v poisťovni Uniqa. Podľa PR špecialistky poisťovne Beaty Lipšicovej sa v utorok vo večerných hodinách podľa informácií poisťovne nachádzalo v prímorských strediskách v blízkosti Tirany 84 turistov, ktorí práve čakali na odlet domov po ukončení dovolenky.

Ďalších 86 ľudí čakalo na letisku v Poprade, odkiaľ mali odletieť na ďalší zájazd do Albánska. "Aj keď úpadok cestovnej kancelárie zatiaľ nebol potvrdený rozhodnutím súdu, vzhľadom na tieto skutočnosti Uniqa poisťovňa prostredníctvom svojej asistenčnej služby okamžite kontaktovala cestovnú kanceláriu a v spolupráci s jej delegátkou od utorka večera koordinuje organizáciu prevozu klientov z Albánska na Slovensko," opísala Lipšicová.

Keďže letecká spoločnosť zrušila podľa jej slov plánovaný let z Albánska kvôli neuhradenej pohľadávke, turistom, ktorí mali v utorok odletieť, zabezpečila poisťovňa cez noc ubytovanie, za ktoré prevzala záruku. "Aktuálne čakáme na potvrdenie času náhradného odletu, ktorý by sa mal uskutočniť ešte v stredu, najneskôr vo štvrtok (26. 7.)," avizovala Lipšicová.

Dovolenkári, ktorí v utorok pre problémy cestovnej kancelárie neodcestovali na dovolenku z letiska v Poprade, majú kontaktovať call centrum Uniqa poisťovne a individuálne nahlásiť poistnú udalosť na čísle: 02/32 600 100.

Pri nahlásení poistnej udalosti je podľa Lipšicovej potrebné predložiť vyplnený formulár hlásenia poistnej udalosti, ktorý nájdu turisti na internetovej stránke poisťovne, kópiu zmluvy o obstaraní zájazdu a doklad o zaplatení zájazdu. Dokumenty by mali dovolenkári následne poslať poštou na adresu poisťovne alebo mailom na adresu: Táto e-mailová adresa je chránená pred spamovacími robotmi. Na jej zobrazenie potrebujete mať nainštalovaný JavaScript..

"Klienti, ktorí na zaplatenú dovolenku v utorok neodcestovali, si môžu nárokovať plnenie z poistenia zájazdu pre prípad úpadku cestovnej kancelárie," dodala Lipšicová.

Pre dovolenkárov uviaznutých v Albánsku pôjdu tri lietadlá z letky ministerstva vnútra. Tie odletia dnes o 18:00. Informoval o tom hovorca rezortu Petar Lazarov. "Rezort vnútra bol kontaktovaný s požiadavkou o pomoc prostredníctvom asistenčnej služby poisťovne, ktorá zároveň aj preplatí všetky náklady na prevoz dovolenkárov," píše v stanovisku a dodáva, že na letisku v Poprade by mali byť dnes o 22:00

01 - Modified: 2024-05-31 10:40:56 - Feat.: - Title: Dovolenka v Turecku? Na časť Slovákov číha problém, môžu zaň pomalé úrady 02 - Modified: 2023-11-23 09:35:09 - Feat.: - Title: Anticenu Sexistický kix získala známa cestovka. Podaril sa jej husársky kúsok - v reklame spojila sexizmus, rasizmus a kolonializmus 03 - Modified: 2023-10-27 09:21:46 - Feat.: - Title: Majú miliónové tržby, no na krku dlžoby. Cestovku z juhu Slovenska vylúčili z asociácie 04 - Modified: 2023-09-19 11:17:32 - Feat.: - Title: Cestovná kancelária TUI očakáva dobré výsledky napriek problémovému počasiu 05 - Modified: 2023-08-09 10:15:16 - Feat.: - Title: Nemecká cestovka TUI vykázala prvý zisk od začiatku pandémie
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
21. jún 2024 08:07