StoryEditor

Kauza Slávik: bojujú proti nemu tri ministerstvá, on pokračuje v námietkach ďalej

20.12.2021, 23:00
Združenie domových samospráv sa ocitlo v hľadáčiku ministra hospodárstva, vnútra a životného prostredia.

Vstupoval do stavebných konaní a podával nezmyselné námietky. Developerské projekty, do ktorých zasiahol, mali mnohokrát niekoľkomesačné meškanie. Investorov údajne pripravil o peniaze či partnerov, firmy o priemyselné parky a ľudí o nové pracovné miesta.

Na pochybnú činnosť aktivistu Marcela Slávika a jeho Združenia domových samospráv si na podnet zúfalých podnikateľov pred pár mesiacmi posvietil štát. Minister hospodárstva Richard Sulík naň podal dve trestné oznámenia, rezort vnútra mu hrozil rozpustením.

Po týchto krokoch sa chvíľu zdalo, že varovania padli na úrodnú pôdu. Opak je však pravdou. „Aj keď po podaní trestného oznámenia na čas poľavil, vzápätí aktualizoval svoje postupy a podáva odvolania ďalej,“ uviedol pre HN Sulíkov poradca Miloslav Durec.

Ako je možné, že postrach developerov stále úraduje? V čích rukách je aktuálne osud združenia? Má štát k dispozícii efektívne mechanizmy, ktorými môže voči aktivistovi zakročiť?

HN hľadali odpovede nielen na tieto otázky a pripravili prehľad najdôležitejších míľnikov, ktoré sa počas uplynulého roka v kauze Slávik udiali.

Priekopník Sulík

Ako sme už naznačili, ako prvý voči praktikám Združenia domových samospráv zakročil šéf rezortu hospodárstva Richard Sulík. Ten ešte v októbri minulého roka na sociálnej sieti zverejnil video, v ktorom podnikateľov vyzval, aby sa s ním podelili o skúsenosti s aktivistom.

„Získali sme množstvo informácií a podnetov, ktoré nás utvrdzujú v podozrení, že zneužívaním práva sú šikanovaní a vydieraní občania aj podnikatelia. Rozsah a závažnosť podnetov sú zarážajúce,“ uviedol pred rokom tlačový odbor ministerstva.

Už v tom čase priznal, že zvažuje podanie trestného oznámenia aj podnetu na ...

Tento článok je určený iba pre predplatiteľov.
Zostáva vám 85% na dočítanie.
01 - Modified: 2024-04-17 09:39:39 - Feat.: - Title: Prokurátor má rozhodnúť o sťažnostiach proti pôvodnému obvineniu v kauze Gorila 02 - Modified: 2024-04-12 08:09:51 - Feat.: - Title: Richard Sulík: Elektrinu z jadra najviac podporila SaS 03 - Modified: 2024-04-11 15:04:03 - Feat.: - Title: SaS aj KDH kritizujú tzv. migračný pakt: Nerieši zásadné tlaky na vonkajších hraniciach Únie 04 - Modified: 2024-04-09 07:48:07 - Feat.: - Title: Volvo: Posledná veľká prekážka odstránená (komentár Richarda Sulíka) 05 - Modified: 2024-04-05 12:09:15 - Feat.: - Title: Prokuratúra má preskúmať postup OČTK v kauze Ezechiel 7, kde sú obvinení aj Gašpar či Bödör
menuLevel = 2, menuRoute = finweb/ekonomika, menuAlias = ekonomika, menuRouteLevel0 = finweb, homepage = false
17. apríl 2024 14:50