StoryEditor

Vo štvrtok vstúpi do jarnej časti P-UEFA obhajca zo Sevilly

14.02.2007, 12:49
Autor:
SITASITA

Vo štvrtok sa piatimi stretnutiami skompletizuje program úvodných prvých zápasov šestnásťfinále tohtosezónnej edície futbalového Pohára UEFA 2006/2007. Keďže Európska futbalová únia (UEFA) vylúčila holandského zástupcu Feyenoord Rotterdam z aktuálnej sezóny druhej najprestížnejšej európskej klubovej pohárovej súťaže, jeho šestnásťfinálový súper anglický klub Tottenham Hotspur postupuje bez boja medzi najlepších 16 tímov. V stredu je naplánovaných desať duelov.
Slovensko nebude mať v jarných pohárových bojoch v Európe svoje klubové zastúpenie. Najďalej sa dopracovali v aktuálnom ročníku Pohára UEFA majstrovský MFK Ružomberok a Artmedia Bratislava, obaja však zhodne stroskotali v 1. kole (Ružomberčania nestačili na FC Bruggy a Petržalčania neprešli cez Espanyol Barcelona). Po neúspechu českých mužstiev v skupinovej fáze tak bude slovenský futbal zastupovať už len jediný hráč - reprezentačný útočník v službách škótskeho Glasgowa Rangers Filip Šebo, ktorý bude v akcii v stredu.
Vo štvrtok vstúpi do boja aj obhajca trofeje zo Sevilly. Cestu k zopakovaniu minuloročného triumfu sa im tentokrát pokúsi skrížiť minuloročný semifinalista a bývalý európsky šampión Steaua Bukurešť. "Niekto tam hore chcel, aby sme hrali práve s FC Sevilla, keďže minulý rok nás v semifinále zastavilo Middlesbrough. Momentálne pre nás určite neexistuje zaujímavejší súper, ako sú práve Španieli," nechal sa počuť tréner rumunského mužstva Cosmin Olaroiu.
Odvety všetkých pätnástich duelov šestnásťfinále Pohára UEFA 2006/07 sú na programe vo štvrtok 22. februára.

Program štvrtkových prvých zápasov šestnásťfinále futbalového Pohára UEFA 2006/2007 (všetky časy začiatkov zápasov sú uvádzané v SEČ):
Spartak Moskva - Celta Vigo (17.00, rozhoduje: Costas Kapitanis /Cypr./)
Steaua Bukurešť - FC Sevilla (19.30, rozhoduje: Florian Meyer /Nem./)
Sporting Braga - AC Parma (20.00, rozhoduje: Damir Skomina /Slovin./)
SV Zulte-Waregem - Newcastle United (20.45, rozhoduje: Anton Genov /Bulh./)
Racing Lens - Panathinaikos Atény (20.45, rozhoduje: Jonas Eriksson /Švéd./)

Feyenoord Rotterdam vylúčili z účinkovania v Pohári UEFA 2006/07, jeho pôvodný šestnásťfinálový súper Tottenham Hotspur tak postupuje bez boja medzi najlepších 16 tímov.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/sport, menuAlias = sport, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
17. jún 2024 03:00