StoryEditor

Invalidní baníci tlmočili svoju podporu ministerke

12.08.2007, 09:09
Autor:
TASRTASR
Zástupcovia invalidných baníkov v Lehote pod Vtáčnikom tlmočili predsedovi vlády SR Robertovi Ficovi svoju podporu ministerke práce sociálnych vecí a rodiny Viere Tomanovej.

Požiadali ho, aby nedopustil jej odchod z vlády, ako sa o to snaží opozícia. V otvorenom liste, ktorý zaslali aj predsedovi Národnej rady (NR) SR Pavlovi Paškovi, vyjadrujú želanie, aby ministerka Tomanová pokračovala v "nastolenej ceste voči postihnutým skupinám občanov neblahým sociálnym systémom a naďalej z neho odstraňovala to, čo spôsobila antisociálna politika predchádzajúcich vlád Mikuláša Dzurindu". Premiéra zároveň požiadali, aby sa v rámci novelizácie zákona 461/2003 Z. z. zasadil za prijímanie takej legislatívy, ktorá by bola na prospech invalidných i starobných dôchodcov.

Robertovi Ficovi odovzdali aj stanovisko akčného výboru zdravotne poškodených invalidných občanov hornej Nitry k útokom na ministerku Tomanovú zo strany poslanca NR SR a predsedu SDKÚ-DS Dzurindu, ktorého obviňujú zo "zbedačovania desaťtisícov invalidných občanov retroaktívnym a protiústavným zákonom". Dzurindu v ňom vyzývajú, aby odišiel z politiky. Ako povedal jeden zo zástupcov zdravotne postihnutých baníkov, len na hornej Nitre prehodnocovanie invalidných dôchodkov postihlo takmer 2000 ľudí.

Fico invalidným baníkom poďakoval za podporné stanovisko a ubezpečil ich o tom, že ministerka Tomanová má stále jeho dôveru a vyzdvihol jej veľké sociálne cítenie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
16. máj 2024 07:25