StoryEditor

Španielska strana udelila štipendiá 35 študentom bilingválnych gymnázií v SR

13.02.2006, 16:03
Autor:
TASRTASR

Ministerstvo školstva a vedy Španielskeho kráľovstva už tradične udeľuje štipendiá študentom bilingválnych slovensko-španielskych sekcií gymnázií v SR. V tomto roku získa štipendium v hodnote 600 eur 35 študentov týchto sekcií, uviedla pridelenkyňa pre vzdelávanie Španielskeho veľvyslanectva v SR María José Lacleta.
Španielsky veľvyslanec v SR Miguel Aguirre de Cárcer 17. februára navštívi Gymnázium Federica Garcíu Lorcu v Bratislave, kde spomínané štipendium odovzdá siedmim mladým ľuďom, ktorí sa pripravujú v slovensko-španielskej bilingválnej sekcii.
Predstavitelia veľvyslanectva v najbližších dňoch navštívia a odovzdajú štipendiá aj v Novom Meste nad Váhom a ďalších mestách, kde pôsobia slovensko-španielske bilingválne sekcie gymnázií.
Na Slovensku je v súčasnosti sedem takýchto sekcií, a to v Nitre, Bratislave, Košiciach, Žiline, Banskej Bystrici, Trstenej a Novom Meste nad Váhom.
Udeľovanie štipendií je výrazom podpory výučby španielskeho jazyka a šírenia španielskej kultúry na Slovensku.
O rozdelení štipendií rozhoduje komisia, ktorej členmi sú riaditelia a pedagógovia bilingválnych sekcií a pracovníci Veľvyslanectva Španielskeho kráľovstva, na základe kritérií stanovených španielskym ministerstvom školstva. Jedným z hlavných je prospech študentov, informovala María José Lacleta.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
08. júl 2024 23:15