StoryEditor

Kramplová: Spôsob, akým Veteška ohlásil kandidatúru, nebol férový

10.06.2007, 13:20
Autor:
TASRTASR

Poslankyňa Národnej rady SR a ústredná tajomníka ĽS-HZDS Zdenka Kramplová nepovažuje za fér spôsob, akým ohlásil Viliam Veteška svoju kandidatúru na post predsedu ĽS-HZDS. Povedala to dnes v diskusnej relácii TV JOJ Politika.sk.

"Pán Veteška sa od júla minulého roka až do marca tohto roka nezúčastňoval na straníckej práci. A mnohé informácie, ktoré sa jej týkali, nemal, pretože nebol ani na vrcholových stretnutiach. Bolo to zo zdravotných dôvodov, ale potom nemôže človek prísť, že je už zdravý a určitým spôsobom robiť veci, ktoré sme my už vyriešili," dodala Kramplová.

Nepotvrdila ani nevyvrátila zotrvanie Vetešku medzi "obľúbenými profilovými tvárami hnutia".

"My zatiaľ nikoho nevylučujeme, nikoho sa nechceme zbaviť, pretože nám ide o to, aby sme boli jednotnou politickou stranou," argumentovala poslankyňa.

Na sobotňajšom celorepublikovom sneme ĽS-HZDS v Nitre sa zúčastnil ako čestný hosť aj bývalý riaditeľ Slovenskej informačnej služby (SIS) Ivan Lexa. Podľa Kramplovej išlo o vyjadrenie úcty ľuďom, ktorí nastavili chrbát aj v nepriaznivom období počas Dzurindovej vlády.

"Pán Lexa je človek, ktorý bol v poslednom období neprávom perzekvovaný a neprávom prenasledovaný. Pozvali sme ho, pretože sa v začiatkoch pri vzniku HZDS angažoval veľmi intenzívne," objasnila Kramplová. Dodala však, že po tom, ako sa stal riaditeľom SIS, nevyvíjal žiadne aktivity v prospech ĽS-HZDS.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
02. máj 2024 14:44