StoryEditor

SNS vyzýva na prehodnotenie rizikovej liberálnej migračnej politiky

08.07.2005, 16:53
Autor:
TASRTASR

Slovenská národná strana (SNS) v reakcii na teroristické útoky v Londýne vyzýva členské štáty Európskej únie a vládu SR na prehodnotenie rizikovej liberálnej migračnej politiky.
Prisťahovalci z rizikových zón sú podľa národniarov potenciálnym zdrojom pre extrémistické skupiny. "Európa by namiesto liberálneho otvárania dverí pre piatu kolónu migrantov z Ázie a Afriky mala prijať systémové opatrenia proti stále pôsobiacej islamskej hrozbe," uvádza sa vo vyhlásení predsedu SNS Jána Slotu. Londýn je podľa neho dôkazom, že teroristi nie sú dobrí a zlí, ale len zlí. "Jediným schodným riešením je principiálna politika a zjednotenie sveta proti terorizmu," dodal Slota.
Teroristické činy v Londýne sú podľa neho dôkazom, že kresťanská európska kultúra je v nevyhlásenej vojne civilizácií s islamským extrémizmom.
SNS dôrazne odsudzuje akékoľvek teroristické útoky voči nevinnému obyvateľstvu Európy. Vyjadruje zároveň spoluúčasť s utrpením a šokom Londýnčanov, čeliacich následkom islamských fundamentalistov.
TASR poskytol stanovisko hovorca SNS Rafael Rafaj.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 00:21