StoryEditor

Policajti na Kysuciach zastavili aj cyklistu s 1,9 promile alkoholu

27.01.2007, 11:10
Autor:
TASRTASR

esť vodičov a dvoch cyklistov jazdiacich pod vplyvom alkoholu odhalila policajná akcia z piatka na sobotu v okresoch Čadca a Kysucké Nové Mesto. Ďalší vodič sa odmietol podrobiť dychovej skúške. Najviac namerali policajti jednému z cyklistov, ktorý jazdil pod vplyvom 1,9 promile alkoholu.
Celkom 14 policajných hliadok udelilo počas šesťhodinovej akcie na Kysuciach 27 blokových pokút. Vodičom, ktorí jazdili pod vplyvom alkoholu, odobrali vodičský preukaz a zakázali ďalšiu jazdu. Hrozí im dvojročný zákaz vedenia motorového vozidla a finančná pokuta do 15 tisíc korún. Rovnako postupujú policajti aj pri vodičoch, ktorí odmietnu dychovú skúšku a odber krvi, pričom rovnaká je aj sankcia.
"Reakcie sú rôzne. Sú vodiči, ktorí si uznajú chybu, keď vidia, že nafúkali a nerobia žiadne problémy. Ale mali sme aj vodičov, ktorí sa snažili uniknúť. Po dostihnutí policajnou hliadkou najskôr odmietali fúkať, potom by už aj chceli. Jednoducho hľadajú všetky únikové cestičky, ako by sa vyhli sankcii za toto ich počínanie," informovala počas akcie Veronika Hoštáková z Krajského dopravného inšpektorátu (KDI) Krajského riaditeľstva (KR) PZ v Žiline.
Pri kontrole dokladov a dychovej skúške sa vodiči väčšinou správali disciplinovane. "Nejazdím pod vplyvom alkoholu, pretože by som nechcela prísť o vodičský preukaz. Môže urobiť priestupok niekto iný, kto nemá vypité a keď ja mám vypité, ja som na vine," povedala po kontrole jedna z kysuckých vodičiek. Za správne označil kontroly aj ďalší z kysuckých vodičov. "Minule sme išli s manželkou na pohotovosť a skoro do nás narazil opitý vodič. Keď vyšiel z auta, normálne padal. Ja súhlasím s tým, aby každému, kto nafúka, zobrali vodičský preukaz na desať rokov, nie na jeden rok," dodal po policajnej kontrole.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 02:17