StoryEditor

Flašíková-Beňová predstavila svoju víziu rozvoja Bratislavy

30.10.2006, 16:45
Autor:
TASRTASR

Víziu Bratislavy ako mesta pre ľudí, mesta tolerancie pre všetkých, s fungujúcim nosným dopravným systémom, bez tranzitnej premávky, kvalitným životným prostredím a finančne dostupným bývaním predstavila dnes kandidátka na primátorku Monika Flašíková - Beňová.
Na tlačovej konferencii kritizovala, že hlavné mesto SR dodnes nemá územný plán, čo sa odráža najmä na chaotickej výškovej zástavbe. Bratislave podľa nej chýba zábavné oddychové centrum, akým kedysi bol Lunapark.
Odmietla návrh zákona o hlavnom meste SR v podobe, v akej ho predkladá súčasný primátor Andrej Ďurkovský. Považuje ho za príliš centristický, obmedzujúci bezprostrednú spoluprácu s jednotlivými mestskými časťami. Práve samosprávy mestských častí by mali dostať vyššie kompetencie, aby mohli efektívnejšie spravovať svoje územia podľa predstáv občanov v nich žijúcich. Pri zásadných urbanistických zmenách v mestských častiach by sa mal využívať inštitút miestneho referenda.
Monika Flašíková - Beňová kandiduje v decembrových komunálnych voľbách za koalíciu Smer-SD, ĽS-HZDS, SMK, Slobodné fórum a Stranu zelených.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/slovensko, menuAlias = slovensko, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
30. jún 2024 12:47