StoryEditor

Bez masky... s Dadom Nagyom

11.08.2006, 00:00

Čo považujete za najvýznamnejší kultúrny počin ostatného obdobia?
-- Jednoznačne hudobný festival Pohoda, na ktorom som bol tento rok prvýkrát v živote v rámci programov Ligy za duševné zdravie. Veľmi sa mi páčila celková atmosféra, diváci, pestrosť a domyslenosť organizácie festivalu, jednotlivých sprievodných podujatí a infraštruktúry. Pohoda ma doslova nabila dobrou energiou.

Pri ktorých spoločenských a kultúrnych témach by ste si najradšej nasadili masku?
-- Nemám potrebu si nasadzovať masku. Buď sa mám chuť k niečomu vyjadriť bez masky alebo vôbec nie.

Správa, ktorá vami otriasla?
-- Trocha mnou otriasli výsledky volieb. Ale čo iné sa dalo čakať.

Ktorú slovenskú televíznu stanicu zapínate, keď vypínate?
-- Momentálne nepozerám žiadnu televíziu. Absolútne vôbec. Ani rádio. Správy sledujem na internete, počúvam hudbu, pozerám filmy. A čítam. Napríklad včera som dočítal výbornú knihu mladého holandského autora Arnona Grundberga Fantómova bolesť.

Zábavná televízna relácia, ktorá vás naozaj rozosmeje?
-- Televízne noviny. Ale inak mám celkom rád SOS.

Ktorý filmový hrdina je vám najnesympatickejší a prečo?
-- Najradšej mám tých najnesympatickejších. Pamätáte sa na televízny seriál Bedna? Bola tam postava extrémne tučného, nesympatického a cynického policajného psychodlóga Fitza. Ten sa mi veľmi páčil. Ten istý herec hral aj Hagrida v Harrym Potterovi.

Kniha, ktorá vás pracovne alebo životne ovplyvnila?
-- To sa stále mení. Dostojevský, Márquez, Auster, Jošimoto. Ale už dlho hovorím ako ma kedysi silno ovplyvnila kniha Roberta Blya Železný Jan. Mal by som asi viac čítať.

Aká hudba by vám nikdy neprekážala?
-- Asi každá by mi po čase začala prekáť. Včera som počúval výbornú iránsku speváčku Suad Massi a potom som dostal chuť na Eminema. Mám rád balkánsku hudbu, brazílsku elektroniku, francúzsku a africkú scénu...

V ktorej kaviarni najradšej vysedávate?
-- To sa tiež dosť mení. Kedysi sme sa s kamarátmi radi stretávali v kaviarni Prašná bašta, potom v Starej tržnici a teraz som si najnovšie celkom obľúbil kaviareň Next Apachee na Panenskej.

Je miesto na Zemi, ktoré by ste nazvali rajom?
-- Nedávno sme sa vrátli s gréckeho ostrova Kalymnos. Bolo tam krásne, ale rajom by som to určite nenazval. Moje obľúbené mesto Barcelona má od raja tiež veľmi ďaleko. To isté platí aj o Bratislave, ktorú mám tiež veľmi rád. Asi som raj ešte neobjavil.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 06:18