16.05.2006, 00:00
Krátko

Skupina Depeche Mode zrušila pripravovaný koncert v Chicagu, pretože spevák Dave Gahan má laryngitídu. Lekár, ktorý ho vyšetril, mu odporučil prestávku. Gahanove problémy sa prejavili už na stredajšom koncerte v Kansas City. Návštevníci sa vyjadrili, že spevák vyzeral zoslabnutý a unavený. Miláčik publika sa dokonca pomýlil pri interpretácii skladby Stripped. Napokon odspieval päť pesničiek autor väčšiny textov Martin Gore a koncert sa skončil po 50 minútach. Gahanovu laryngitídu údajne spôsobili zmeny podnebia. Hovorca skupiny Mitch Schneider prisľúbil, že manažment sa pokúsi zrušený koncert v Chicagu nahradiť. (SITA/AP)

Gitarový mág Eric Clapton nemusí pohnúť ani prstom, a zarába. Vlani získal ničnerobením sedem miliónov dolárov. Nenahral ani jednu pesničku a ani raz nevystúpil. Za rastúcim kontom stoja honoráre a predaj hitov. A blýska sa na ešte lepšie časy. Clapton totiž vydáva nový album Back Home a vyráža na turné, počas ktorého navštívi aj Prahu. (ČTK)

Popový spevák Billy Joel zožal obrovský úspech a dokonca standing ovations od takmer piatich tisícov študentov na univerzite Syracuse po tom, čo tam získal čestný doktorát. Spevák končiacim študentom odspieval niekoľko piesní a poradil im, aby v živote robili najmä to, čo milujú. Joel nikdy na žiadnej univerzite nepromoval, ale vyhlásil, že ho učila škola života. Dostal už šesť čestných doktorátov, ku ktorým patrí aj ten najnovší z hudby a umenia na univerzite Syracuse. Koncom minulého roka venoval spevák práve tejto univerzite v prepočte 9,28 milióna korún na rozvoj. (SITA/AP)

Filmová spoločnosť New Line súhlasila, že hollywoodskemu hercovi Chrisovi Tuckerovi zaplatí v prepočte 725 miliónov korún za tretie pokračovanie úspešnej akčnej komédie Rušná hodina. Práve touto zmluvou sa komik dostal na čelo rebríčka najlepšie platených hollywoodskych hercov. O to zaujímavejšie je, že Tucker počas svojej kariéry účinkoval iba v dvoch filmoch: prvých dvoch častiach filmu Rušná hodina, ktoré spoločne zarobili v prepočte 17,4 miliardy korún. (SITA)

Robert De Niro pravdepodobne plánuje obsadiť Manhattan. Podľa New York Post sa herec chystá spolu s ďalšími dvoma ľuďmi kúpiť týždenník New York Observer. Všetci traja by sa v najbližšom čase mali stretnúť s vydavateľom a prediskutovať ponuku. Mnohí záujemcovia o týždenník nakoniec ustúpili, keďže časopis zaznamenal veľké straty. Pokiaľ by sa ho však ujal De Niro, očakáva sa obrat k lepšiemu. (SITA)

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/servisne-prilohy, menuAlias = servisne-prilohy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
20. máj 2024 19:11