StoryEditor

Wienerberger chce vyrobiť viac

26.03.2003, 23:00

Výrobný závod Wienerberger Slovenské tehelne v Zlatých Moravciach dostane ďalšiu finančnú injekciu. Do výrobných technológií závodu bude smerovať väčšina na tento rok naplánovaných investícií spoločnosti. Ich celkový objem by mal v SR dosiahnuť takmer 25 miliónov korún. Výsledkom bude zvýšenie výrobnej kapacity. Po vlaňajších investíciách do závodu v Bolerázi tak Wienerberger Slovenské tehelne bude môcť v svojich dvoch podnikoch vyrobiť ročne 192 miliónov tehlových jednotiek (jedna jednotka je 1 950 cm3) namiesto vlaňajších 190 miliónov. Z toho 111 miliónov bude tvoriť kapacita závodu v Zlatých Moravciach.
Wienerberger Slovenské tehelne vlani zrealizoval tržby takmer 900 miliónov korún. "Znamená to viac ako 30-percentný nárast," povedal konateľ spoločnosti Miloš Klein, ktorý zároveň vyhodnotil vlaňajšie výsledky firmy ako najlepšie za desať rokov jej pôsobenia. Rovnaký výsledok v tržbách plánuje spoločnosť dosiahnuť aj v tomto roku. Prispieť by k tomu mal aj nový výrobok, ktorý firma uvádza na slovenský trh v tomto roku. Nový systém Porotherm Profi okrem iného znižuje nároky na čas výstavby a v súčasnosti sa už používa napríklad v Nemecku a v Rakúsku.
Wienerberger Slovenské tehelne sú dcérskou spoločnosťou najväčšieho svetového výrobcu tehliarskych výrobkov Wienerberger Ziegelindustrie AG. Skupina Wienerberger je okrem Wienerberger Slovenské tehelne na slovenskom trhu zastúpená majoritným podielom v spoločnostiach Bramac a Semmelrock.
Wienerberger vo svete na s. 16

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. jún 2024 06:48