StoryEditor

Mario Hoffmann má 95 % Istrokapitálu

21.09.2006, 00:00
Autor:
SITASITA

BRATISLAVA -- Väčšinovým vlastníkom spoločnosti Istrokapitál sa stal Mario Hoffmann, ktorý drží viac ako 95-percentný podiel na hlasovacích právach firmy. Ako informovala spoločnosť, v utorok vlastnil Hoffmann ako fyzická osoba takmer 13-percentný podiel v Istrokapitáli. Ďalšie podiely vlastní slovenská firma JCG, americká Weylin Investment LLC so sídlom v Delaware a cyperská Weylin Enterprised. Majiteľom všetkých troch je však Hoffmann. Ostatné fyzické a právnické osoby tak majú necelých päť percent akcií Istrokapitálu.
Mario Hoffmann, JCG, Weylin Enterprises a Weylin Investment LLC, osoby konajúce v zhode, získali v rámci povinnej ponuky 40-perecentný podiel na všetkých hlasovacích právach spojených s akciami Istrokapitálu.
Istrokapitál vlastní vyše polovičný podiel akcií Poštovej banky, ktorá je vlastníkom Prvej Penzijnej správcovskej spoločnosti. Do skupiny Istrokapitál patrí Stredoeurópsky maklérsky dom, Istrokapitál Development, Run Five Media Technologies a Run Five Media Consulting.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. júl 2024 11:52