StoryEditor

Kežmarok pripravuje pozemky pre ďalších investorov

07.07.2006, 00:00
Autor:
TASRTASR

Prilákať nových investorov a vytvoriť ďalšie pracovné miesta pre občanov Kežmarku a okolia chce magistrát vybudovaním priemyselnej zóny v okrajovej časti mesta.
"Máme pripravených dvadsať hektárov. Podarilo sa nám ich kúpiť od majiteľa približne pred mesiacom, takže s vlastníctvom pozemkov nie sú žiadne problémy," potvrdil primátor Kežmarku Igor Šajtlava. Dodal, že minulý týždeň podpísal zmluvu s ministrom hospodárstva. Na prípravu priemyselného parku alebo priemyselnej zóny má mesto potvrdených 82 miliónov korún.
"Projektovú dokumentáciu už máme hotovú, časť vecí ešte dokončujeme. Stavebné povolenie by sme mali vybaviť do jedného, prípadne dvoch mesiacov. Následne okamžite začneme pripravovať tento priestor pre budúcich investorov. Rozbehneme výstavbu čistiarne odpadových vôd, kanalizácie, prípojky vodovodu do objektu Pradiarne a ďalších sietí," konkretizoval Šajtlava.
Priemyselná zóna bude za Pradiarňou smerom ku kaštieľu v Strážkach. "Máme už pripravenú aj firmu, ktorá začne pravdepodobne na jeseň s výstavbou výrobnej haly. Ide o francúzsku firmu Treves, ktorá zamestná tristo až štyristo ľudí. V Kežmarku pôsobí od augusta minulého roku, vyrába opierky do automobilov a plánuje rozšíriť výrobu o sedačky. Na plný výkon by mala ísť už v roku 2008."
Záujem o vstup do priemyselnej zóny v Kežmarku prejavili aj ďalší zahraniční investori z Talianska a Belgicka. Presnejšie informácie primátor zatiaľ nechcel prezradiť. Doplnil, že o odkúpenie asi 15 000 štvorcových metrov v pripravovanej priemyselnej zóne požiadala zatiaľ ústne aj firma Hengstler, ktorá už v Kežmarku pôsobí a plánuje rozšíriť svoje výrobné objekty.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
19. máj 2024 21:23