StoryEditor

Štátne energofirmy majú nových šéfov

26.10.2006, 00:00

MANAŽÉRI V POHYBE
Slovenská elektrizačná prenosová sústava
má odvčera nové vedenie. Hovorca ministra hospodárstva Branislav Zvara potvrdil, že novým predsedom predstavenstva prenosovej sústavy sa stal Peter Adamec. Vo funkcii vystriedal Ladislava Szemeta, ktorý bol šéfom prenosovej sústavy od novembra 2004.
Jediným akcionárom Slovenskej elektrizačnej prenosovej sústavy je Fond národného majetku. Vykonávateľom akcionárskych práv je však ministerstvo hospodárstva. Fond ako jediný akcionár prenosovej sústavy schválil do funkcií vedenia podniku nových ľudí na žiadosť ministerstva hospodárstva.
Slovenská elektrizačná prenosová sústava vznikla rozdelením Slovenských elektrární v januári 2002 na tri samostatné akciové spoločnosti, a to na Slovenské elektrárne, prenosovú sústavu a na Tepláreň Košice.
Personálne výmeny sa nevyhli ani teplárni. FNM ešte 12. októbra, takisto na žiadosť ministerstva, odvolal predsedu jej predstavenstva Jána Ferenciho a do jeho kresla dosadil Ladislava Lazára. FNM menil aj zloženie dozornej rady teplárne. Jej predsedom a podpredsedom sa stali oblastní funkcionári Smeru.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 02:22