StoryEditor

Automobilky zvyšujú záujem o Slovensko

25.05.2006, 00:00
Investície automobiliek Kia Motors, PSA Peugeot Citroën a Volkswagen priťahujú na Slovensko čoraz viac zahraničných záujemcov o kooperáciu s našimi strojárskymi podnikmi. Časť z nich sa včera stretla v Nitre na medzinárodnej kooperačnej burze zameranej na oblasť automobilového priemyslu.

Investície automobiliek Kia Motors, PSA Peugeot Citroën a Volkswagen priťahujú na Slovensko čoraz viac zahraničných záujemcov o spoluprácu s našimi strojárskymi podnikmi. Časť z nich sa včera stretla v Nitre na medzinárodnej kooperačnej burze zameranej na oblasť automobilového priemyslu. Zástupcovia viac ako 80 podnikov z desiatich európskych krajín rokovali o dodávkach technologických riešení a o možnostiach spolupráce s firmami na Slovensku. Podľa Romana Linczényiho z poradenského centra BIC Bratislava sú takého stretnutia vhodné na nadväzovanie nových obchodných kontaktov. Podľa Jána Lešinského zo Spolku automobilových inžinierov a technikov majú stredoeurópske malé a stredné firmy spolupracujúce s automobilovým priemyslom sľubnú budúcnosť. Úspešné podľa neho budú najmä tie podniky, ktoré do svojich produktov, služieb a technologických riešení vnášajú inovácie a pridanú hodnotu.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/podniky-a-trhy, menuAlias = podniky-a-trhy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 09:29