StoryEditor

Mesto Vráble žiada od štátu 13,8 mil. Sk na rozvoj regiónu

13.06.2005, 19:28
Autor:
TASRTASR

Mesto Vráble žiada od štátu finančnú podporu 13,8 milióna Sk na vybudovanie infraštruktúry nevyhnutnej na zabezpečenie potrieb expanzívneho rozvoja regiónu. O uvoľnení časti týchto prostriedkov bude rozhodovať vláda SR.
Viac ako 10,8 milióna Sk by mali Vráble získať vo forme návratnej finančnej výpomoci zo štátnych finančných aktív (ŠFA). Tieto prostriedky plánuje mesto využiť na stavebný objekt SO 16 plynová prípojka a regulačná stanica, ktorý postaví vo svojom katastrálnom území. Ministerstvo hospodárstva (MH) SR, na ktoré sa mesto so žiadosťou obrátilo, odporúča ŠFA na tento účel uvoľniť. "Stavebný objekt bude odplatne prevedený, pričom predpoklad vrátenia finančnej výpomoci je v roku 2006," uvádza v materiáli rezort hospodárstva. Zvyšné prostriedky v objeme takmer 3 milióny Sk by malo poskytnúť mestu MH formou dotácie na regionálny rozvoj v súlade s výnosom o poskytovaní dotácií.
Finančná operácia by mala byť technicky realizovaná tak, že rezort financií prevedie prostriedky zo ŠFA na depozitný účet MH, ktoré ich na základe zmluvy poukáže mestu Vráble. V zmluve bude zároveň stanovený termín ich vrátenia.
Suma návratnej finančnej výpomoci bude trvalo viazaná v rozpočte kapitoly MH, čo znamená, že v tomto roku sa zabezpečí vybilancovanie použitých zdrojov verejných financií. V roku 2006, kedy by mali byť prostriedky vrátené, dôjde k opätovnému zvýšeniu ŠFA.
Rezort hospodárstva predložil návrh na medzirezortné pripomienkové konanie.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. jún 2024 06:52