StoryEditor

Rakúska Presse vyzdvihuje, že OECD chváli liberalizáciu na Slovensku

28.09.2005, 13:27
Autor:
TASRTASR

Agresívnou reformnou politikou sa Slovensko v minulých rokoch stalo pre zahraničných investorov výrazne príťažlivé. Toto konštatovanie generálneho riaditeľa pre hospodárske otázky Organizácie pre hospodársku spoluprácu a rozvoj (OECD) Vala Koromzaya vyzdvihuje v úvode rozsiahlej informácie OECD o Slovensku rakúsky denník Die Presse. Uvádza, že Koromzay pricestoval z Paríža do Bratislavy len preto, aby informoval o najnovšej správe organizácie o SR, ktorej je spoluautorom.
Denník informuje o pretrvávajúcom probléme korupcie a nízkej mobilite pracovnej sily na Slovensku. V niektorých východných regiónoch krajiny je veľmi vysoká nezamestnanosť. Nemusela by byť taká, keby boli Slováci zvyknutí chodiť za prácou a nečakali, že práca príde za nimi. Problém je však v tom, že 9 z 10 Slovákov má rodinný dom alebo vlastný byt a nie sú zvyknutí žiť ako nájomníci.
Správa hodnotí priaznivo vyhliadky Slovenska na vstup do eurozóny v roku 2009. OECD posmeľuje Bratislavu, aby rýchlo pevne naviazala svoju menu na euro, ERM II.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
26. jún 2024 08:37