StoryEditor

Letisko Viedeň potvrdilo svoj záujem o privatizáciu bratislavského letiska

20.10.2005, 17:26
Autor:
TASRTASR

Letisko Viedeň potvrdilo dnes v rámci viedenského veľtrhu Gewinn-Messe svoj pretrvávajúci záujem o privatizáciu bratislavského letiska.
Ako informoval člen predstavenstva spoločnosti Herbert Kaufmann, nateraz prebieha fáza prípravy záväznej ponuky, ktorá sa má predložiť 21. novembra 2005. Ako zdôraznil, Letisko Viedeň počíta, že rozhodnutie slovenskej vlády o víťazovi tendra padne ešte v tomto roku.
"Naďalej máme veľmi veľký záujem o spoluprácu s Bratislavou," povedal Kaufmann. Spoločne by obe letiská mohli do roku 2015 odbaviť predpokladaných 30 miliónov pasažierov a využiť aj celý rad synergií, ktoré vyplývajú nielen z faktu, že sme susedia. V prípade, že sa Letisko Viedeň nedostane pri privatizácii k slovu, "dôjde k zmareniu šance pre obe letiská".
Letisko Viedeň vedie konzorcium, ktoré vystupuje pod označením Consortium TwoOne, a patrí do neho rakúska Raiffeisen International (RI) a slovensko-česká finančná skupina Penta. O privatizáciu bratislavského letiska majú záujem ďalšie 4 konzorciá.
Pôvodne prejavila záujem o privatizáciu bratislavského letiska aj rakúska letecká spoločnosť Austrian Airlines (AUA). Začiatkom septembra sa však AUA zriekla predloženia ponuky. Toto rozhodnutie zdôvodnila finančným zaťažením, ktoré jej zapríčinili vysoké ceny kerozínu a z toho vyplývajúca "striktná koncentrácia na hlavný predmet činnosti".
Informovala o tom agentúra APA.
5 tim pop

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 02:22