StoryEditor

Ruský Aeroflot má záujem o viaceré európske letecké spoločnosti

08.06.2007, 11:44
Autor:
TASRTASR

Ruská letecká spoločnosť Aeroflot má záujem o podiely v leteckých spoločnostiach v Európe vrátane rakúskych Austrian Airlines (AUA). Uviedol to vo svojom dnešnom vydaní rakúsky denník Der Standard.
Aeroflot nedávno získal 75 % srbských aerolínií JAT. Podľa šéfa Valerija Okulova najbližším cieľom je talianska Alitalia. Ak by sa jej prevzatie nepodarilo, vo výhľade sú ďalšie spoločnosti. Stratégiou Aeroflotu je presadiť sa na európskom trhu. Podiel príletov Aeroflotu z Európy na celkovom počte letov predstavuje vyše 50 %.
Podľa šéfa AUA Alfreda Ötscha by bola jediným vyhovujúcim kandidátom na partnerstvo nemecká Lufthansa, respektíve niektorý z členov aliancie leteckých spoločností Star Alliance.
Rakúska spoločnosť naopak uvažuje o tom, ako posilniť svoju pozíciu vo východnej Európe. Jednou možnosťou by bolo zvýšenie podielu v ukrajinských aerolíniách UIA zo súčasných 22 %, prípadne ďalšia akvizícia. Kyjevské letisko by sa malo stať prestupovým uzlom AUA pre východ. V Moskve rakúska spoločnosť spolupracuje so spoločnosťou Air Union, kde využíva jej kapacity na letisku Domodedovo.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 07:15