StoryEditor

O letiská majú záujem 4 konzorciá

05.12.2005, 16:31
Autor:
TASRTASR
Konečné záväzné ponuky na kúpu letíst v Bratislave a Košiciach dnes podali 4 konzorciá - ISAP, Abertis Infraestrucuras, TwoOne a Tepe Akfen Ventures (TAV). Výberová komisia sa zaoberala aj možným porušením pravidiel výberového konania spoločnosťou Reiffeisen Zentralbank Osterreich AG.

Konečné záväzné ponuky na kúpu 66-% podielov v spoločnostiach Letisko M. R. Štefánika - Airport Bratislava, a. s., a Letisko Košice - Airport Košice, a. s., dnes podali 4 konzorciá pre obe letiská. Ide o konzorciá ISAP, Abertis Infraestrucuras, TwoOne a Tepe Akfen Ventures (TAV).
Do konca tohto roka výberová komisia spracuje podané ponuky a vyberie víťaza výberového konania. Následne ho odporučí vláde SR schváliť ako preferovaného investora. Na tlačovej konferencii o tom informoval poradca a hovorca ministra dopravy SR Tomáš Šarluška.
Výberová komisia pre výber strategického investora sa dnes na svojom zasadnutí zaoberala aj možným porušením pravidiel výberového konania spoločnosťou Reiffeisen Zentralbank Osterreich AG. Tá je majetkovo prepojená s konzorciom TwoOne a konzorciom Vinci Concession, ktoré z tendra odstúpilo. Na základe stanoviska poradcu pre vstup strategického investora - konzorcia vedeného Meinl Bank AG, ktoré sa opiera o medzinárodné štandardy výberových konaní, komisia konzorcium TwoOne z výberového konania nevylúčila.
Ako ďalej informoval Šarluška, jeden z členov výberovej komisie - opozičný poslanec NR SR - odstúpil z členstva vo výberovej komisii. Ako dôvod uviedol nesúhlas s privatizáciou spoločností. Komisia vzala jeho odstúpenie na vedomie a do vymenovania ďalšieho člena bude pracovať v 8-člennom zložení.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/ekonomika-a-firmy, menuAlias = ekonomika-a-firmy, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
29. september 2024 12:19