StoryEditor

Rusko obvinilo USA a NATO z vyvíjania nátlaku na stredoázijské štáty

29.11.2005, 15:21
Autor:
TASRTASR

Rusko dnes obvinilo USA a NATO z vyvíjania nátlaku na postsovietske republiky v Strednej Ázii a z destabilizácie situácie v regióne. Informovali o tom ruské spravodajské agentúry.
Obviňujúce výroky predniesol tajomník ruskej prezidentskej Rady bezpečnosti Igor Ivanov počas stretnutia vrcholných predstaviteľov Kolektívnej bezpečnostnej dohody, vojenského paktu, ktorý združuje Rusko, Arménsko, Bielorusko, Kazachstan, Kirgizsko a Tadžikistan.
"Tlak, ktorý vyvíjajú politické a vojenské štruktúry NATO a USA na centrálnu Áziu, prispieva k narastaniu napätia," poznamenal ruský bezpečnostný predstaviteľ a bývalý minister zahraničných vecí.
"Objavujú sa pokusy o zasahovanie do politického života krajín, ktoré len nedávno dosiahli svoju nezávislosť, a to pod zámienkou šírenia demokratických hodnôt a slobôd," dodal Ivanov.
Viacerí ruskí predstavitelia už predtým vyjadrili svoje znepokojenie nad šírením vplyvu Washingtonu a Severoatlantickej aliancie v bývalých sovietskych republikách.

menuLevel = 2, menuRoute = dennik/dane-a-odvody-2007, menuAlias = dane-a-odvody-2007, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
03. júl 2024 02:32