StoryEditor

Palko sa pýtal, či je správny chlap

03.07.2006, 00:00
Ministerstvo vnútra pod vedením Vladimíra Palka zaplatilo niekoľko miliónov, aby sa dozvedelo, že Palko bol skôr neúspešný minister a polícií ľudia príliš neveria. Peniaze inkasovala česká firma Takt, ktorá mala dostať takmer sedem miliónov korún za sedem prieskumov.
Ministerstvo vnútra pod vedením Vladimíra Palka zaplatilo niekoľko miliónov, aby sa dozvedelo, že Palko bol skôr neúspešný minister a polícii ľudia príliš neveria. Peniaze inkasovala česká firma Takt, ktorá mala dostať takmer sedem miliónov korún za sedem prieskumov.
Napokon stihli urobiť iba päť prieskumov, kde zisťovali názory občanov na ministra, jeho rezort, políciu, hasičov a záchranárov. Okrem iného chceli poznať odpovede aj na takéto otázky: O ktorom politikovi by ste povedali, že je správny chlap? Ktorý politik by mal mať väčší vplyv, aby to prospelo ľuďom ako ste vy? Ktorému politikovi najviac držíte palce? Spájate budúcnosť Slovenska s Vladimírom Palkom? Nevidím na tom nič sporné, reagoval pre HN Palko. Nemá preto ani problém so zverejnením prieskumov.
O ďalšie dohodnuté prieskumy už nebol po nástupe nového ministra vnútra Martina Pada záujem. "Ministerstvo neplánuje v takejto spolupráci pokračovať," potvrdila hovorkyňa rezortu Silvia Miháliková. Daňových poplatníkov stála celá záležitosť napokon päť miliónov korún - a to sa hotové prieskumy ešte stratili a rezort musel požiadať českú firmu aspoň o ich kópie. Bežné ceny prieskumov na Slovensku sa pritom pohybujú od 250- do 500-tisíc korún.
Podobné prieskumy robil Takt aj pre rezort spravodlivosti, ktorý viedol ďalší predstaviteľ KDH - Daniel Lipšic. Pokiaľ by boli všetky otázky o odbornosti, nie je to problém, hovorí prezidentka mimovládnej organizácie Transparency International Slovensko Emília Sičáková-Beblavá. "Toto už skôr zaváňa straníckymi otázkami." Ako dodala, takéto prieskumy by si mali platiť politické strany.

Čo sa Palko dozvedel za 5 miliónov

+ slušný
+ cieľavedomý
+ pokojný

- povýšenecký
- pretvaruje sa
- nerozhodný
01 - Modified: 2003-03-18 21:25:10 - Feat.: 0 - Title: Ceny realít by sa mali riadiť mapami
menuLevel = 1, menuRoute = dennik, menuAlias = dennik, menuRouteLevel0 = dennik, homepage = false
05. júl 2024 04:48