Deň bez dymu SNÍMKA: David Kundrát/ Czech News CenteSNÍMKA: David Kundrát/ Czech News Cente
StoryEditor

Zero cukru – Zero emisií CO2. Coca-Cola smeruje k znižovaniu emisií aj prostredníctvom áut

05.09.2022, 16:32

Spoločnosť Coca-Cola HBC sa v rámci svojej dlhodobej stratégie snaží znižovať emisie CO2. A týka sa to nielen podnikania, ale aj firemnej flotily. Firma chce byť uhlíkovo neutrálna do roku 2040. Najnovšie preto zaradila do svojho vozového parku aj štyri automobily Škoda Enyaq RS Coupé iV.

Coca-Cola HBC tak nadväzuje na 25 plug-in hybridov Škoda Superb a vyše stovku CNG áut rovnakej značky, ktoré obmenili flotilu služobných áut v Čechách a na Slovensku už počas minulého roka. V rámci dlhodobej stratégie riadenia svojho vozového parku, rovnako ako aj pri svojom podnikaní, sa firma neustále snaží znižovať množstvo emisií CO2 tak, aby prispela ku globálnemu záväzku skupiny, dosiahnuť uhlíkovú neutralitu do roku 2040. K nej sa Coca-Cola v Česku a na Slovensku zaviazala v celom svojom hodnotovom reťazci. „Krok po kroku sa k tomuto strategickému cieľu približujeme. Minulý rok sme napríklad vymenili ďalších 136 áut za CNG flotilu a 5 458 chladničiek za energeticky úspornejšie modely,“ uviedol Dan Timotin, riaditeľ Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

image

Coca Cola SNÍMKA: David Kundrát/ Czech News Cente

SNÍMKA: David Kundrát/ Czech News Cente

„Veľmi úzko spolupracujeme s výrobcami automobilov a snažíme sa využívať vždy tie najnovšie dostupné technológie, ktoré umožňujú znížiť emisie oproti nami aktuálne využívaným vozidlám. V súčasnosti už máme v našej firemnej flotile približne 170 áut na CNG – ide o úžitkové aj manažérske vozidlá VW Caddy, Škoda Scala a Octavie, ďalej 25 plug-in hybridov Škoda Superb, na distribúciu používame 10 nákladných vozidiel Mitsubishi Fuso, čo sú tzv. mild-hybridy s elektro-dieselovým pohonom,“ opisuje Jan Turek, riaditeľ riadenia dodávateľského reťazca Coca-Cola HBC Česko a Slovensko a dodáva: „Týmito štyrmi novými vozidlami Škoda Enyaq RS Coupé iV odmeňujeme najlepších obchodných zástupcov formou mesačného zapožičania.“

image

Deň bez dymu SNÍMKA: David Kundrát/
Czech News Cente

SNÍMKA: David Kundrát/ Czech News Cente

Najnovšie automobilové prírastky vo flotile sú elektrické športové verzie RS a sú v čiernej metalíze s typicky červeným logom Coca-Cola a s dodatkom „Zero cukru – Zero emisií CO2“, čím jasne odkazujú na bezemisnú budúcnosť a zdravší životný štýl. Vozidlo ponúka luxusný dojazd viac ako 450 km na jedno nabitie.

image

Coca Cola SNÍMKA: David Kundrát/ Czech News Cente

SNÍMKA: David Kundrát/ Czech News Cente

Spoločnosť Coca-Cola HBC plánuje aj naďalej rozširovať svoju flotilu vozidiel na alternatívne, elektrické a úplne bezemisné pohony. Najnovšie podpísala objednávku na ďalšie plne elektrické vozidlá Škoda Enyaq, ktoré rozšíria vozový park firmy ešte v tomto roku.

„Z nových áut s alternatívnymi pohonmi máme veľkú radosť a veríme, že je to len začiatok toho, čo môžeme v tejto oblasti pre životné prostredie urobiť. Teší nás, že na alternatívne pohony sme začali prechádzať práve v minulom roku, v ktorom sme oslavovali 50. výročie výroby nápoja Coca-Cola na našom území, a odštartovali tak novú éru našej mobility,“ uviedol Martin Pridala, fleet manažér Coca-Cola HBC Česko a Slovensko.

image

Coca Cola SNÍMKA: David Kundrát/czech News Cente

SNÍMKA: David Kundrát/czech News Cente
01 - Modified: 2022-09-09 06:13:05 - Feat.: - Title: Ecocapsule s toaletou, kuchynkou aj posteľou: Je to plnohodnotný dom, ktorý zabezpečí všetky potreby 02 - Modified: 2022-09-05 12:35:54 - Feat.: - Title: Deň bez dymu na námestí pri Eurovei! 03 - Modified: 2022-10-05 10:21:35 - Feat.: - Title: Príde deň, keď si ľudia nespomenú, že sme predávali cigarety 04 - Modified: 2022-08-26 13:41:36 - Feat.: - Title: Pri našich partneroch stojíme v dobrých aj v zlých časoch, ČSOB Leasing oslavuje 25 rokov 05 - Modified: 2022-08-16 13:45:34 - Feat.: - Title: Cigaretový gigant Philip Morris sa zapojil do boja s fajčením. Má na to dobrý dôvod
menuLevel = 1, menuRoute = den-bez-dymu, menuAlias = den-bez-dymu, menuRouteLevel0 = den-bez-dymu, homepage = false
04. máj 2024 14:54